Na zahájení je běžné, že přijíždějící hvězdy na red carpetu pozdraví a uvede je moderátor, na zakončovacím ceremoniálu je ticho jako po pěšině. Možná je to lepší, protože by se moderátor ukousal nudou. A tak fanoušci bouřlivě přivítali Jiřího Bartošku s manželkou, ty netřeba představovat, oceněného režiséra Václava Vorlíčka a jednu z hvězd Avengers Jeremy Rennera

Ten si ve Varech okamžitě získal nálepku velkého sympaťáka. Ale zřejmě si řekl, že poslední red carpet dá stihnout za deset vteřin, a tak se i stalo. Škoda, mohl se víc věnovat fanouškům a médiím, ale o to víc se odvázal během vyhlašování cen a nakonec si i on dvě odnesl. Sice si během hodiny několikrát s Bartoškou kamsi odskočil, no vzhledem k tomu, že přijel s oběma rukama zlomenýma, možná potřeboval pomoct při vykonávání potřeby nebo při držení drinku. Ale kam skutečně oba mizeli, vědí jen oni dva. I s těžkou cenou mu musel „Barbuška“, jak Jeremy oslovoval Barťáka, pomoct, přece jenom křišťálová koule něco váží.

V sále se promítla ukázka z jeho filmu a poté běžel seznam toho, co vše natočil. Lidé tleskali. „Děkuji strašně moc. Ale uff, to jsem tak starý? Když se dívám na seznam těch filmů, uvědomuji si, kolik let už dělám tuhle práci. Je to neuvěřitelný. Chtěl bych strašně poděkovat panu Bartoškovi. Je to úžasný člověk a obdivuji ho, jakým způsobem dělá tenhle festival a jak ho udržuje.“

Bylo zřejmé, že pánové se padli do noty. I na afterparty v Grandhotelu Pupp se oba podobně oblékli. Smokingy vyměnili za džíny a triko. Prezident festivalu si vzal stylové festivalové triko s Belmondem, Jeremy zůstal věrný černé barvě. Jak oba opět rychle vtrhli na party, tak rychle vpluli do prominentního Becher´s baru v podzemí.

A tak se na mejdanu, který se koná v prostorách Puppu objevila jen slovenská herečka Táňa Pauhofová, Jiří Dvořák, Jana Švandová s manželem Pavlem Satorie, Zdeněk Podhůrský s doprovodem připomínajícím Barbie nebo Petr Jančařík s manželkou. 

VIDEO: Jeremy Renner na červeném koberci

Fotogalerie
37 fotografií