„Dostal jsem se k tomu asi způsobem života,“ prozradil v pořadu Blesku Koho čas vzal Mladý. „Když jsme jeli třeba z vystoupení z Ostravy večer do Prahy, tak jsem byl schopen vypít dvoulitrovou láhev sladkého tmavého nápoje a k tomu ještě velikou čokoládu. Prostě úplně nesmyslně," vylíčil své někdejší špatné stravovací návyky.

Kvůli nim začal nejen hodně přibírat, ale navíc ho začaly trápit zdravotní potíže. Neustále prý potřeboval na záchod a současně trpěl žízní. „Byl jsem tak unavený, že jsem si po obědě musel jít lehnout. Už jsem se pomalu smiřoval s tím, že tomuhle se říká stáří, že to budu muset snášet a nedat na sobě nic znát,“ svěřil se před lety v rozhovoru pro zdravotní web Vitalia.cz.

Problémy u něj přetrvávaly rok, ale pak Josef v roce 2008 navštívil lékaře a dozvěděl se pravdu - příčinou jeho trápení byl diabetes. „Musím říct, že jsem byl rád,“ překvapil svou reakcí. Když se totiž začal léčit, mohl se znovu věnovat věcem, které ho naplňovaly. Mimo jiné i létání, což byl jeho velký koníček. „Neohrožuji sebe ani své okolí. Prostě mám cukrovku, ale jedu dál,“ nehroutil se Mladý.

Ten se s cukrovkou smířil. „Když člověk stárne, musí něco mít. To se nedá nic dělat. Důležité ale je, kdy tu nemoc zachytnete a za druhé, jak se k tomu postavíte," vysvětloval kdysi pro Blesk. „Buď budu brát pořád hodně prášků, nebo se holt trochu proběhnu, uberu cukr a přidám vodu," dodal bezstarostně.

Jenže jeho zdravotní stav se v poslední době bohužel rychle zhoršil a parťák Josefa Aloise Náhlovského (68) v řadě estrád v neděli 6. května nemoci podlehl a zemřel. „Pepa podlehl chorobám odvíjejícím se od cukrovky," potvrdili Blesku jeho přátelé.

VIDEO:  Smrt baviče Mladého (†63): Zabila ho nemoc, kterou má každý desátý Čech!

Video
Video se připravuje ...

Smrt baviče Mladého (†63): Zabila ho nemoc, kterou má každý desátý Čech! Blesk TV

 

Fotogalerie
27 fotografií