Podle informací Blesku bavič v relativně "mladém" věku podlehl komplikacím spojeným s cukrovkou - tedy nemocí, s kterou již bojuje téměř každý desátý Čech. "Pepa podlehl chorobám odvíjejícím se od cukrovky," potvrdilo Blesku hned několik bavičových přátel.

S cukrovkou se v minulých letech léčilo přes 861.500 Čechů, dalších asi 300.000 o ní zatím neví. Naprostá většina pacientů (91,7 procenta) má diabetes druhého typu, který je spojován s nadváhou a nezdravým životním stylem. Vyplývá to ze zdravotnické ročenky ČR. Sklony k nemoci jsou podle odborníků částečně vrozené, špatným životním stylem se dají nastartovat nebo zhoršit.

A jaké jsou nejčastější komplikace spojované s cukrovkou? Podle ročenky to ve 44 procentech bývá postižení ledvin, v 39 procentech poškození zraku a 17 procent pacientů má poškození nohou, takzvaná diabetická noha. Téměř 10.000 z nich ročně skončí amputací, přes 3500 nad kotníkem.

Svatba prince Harryho a Meghan Markle

Detaily svatby Princ Harry Meghan Markle

Svatba prince Harryho a americké herečky Meghan Markle bude 19. května 2018 v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Pár se zasnoubil v listopadu 2017.

ŽIVÉ SVATEBNÍ STUDIO S HOSTY * ONLINE PŘENOS ZE SVATBY

Předmanželská smlouva * Zásnuby * Snubní prsten * Líbánky

Obřad * Seznam hostů Tajemství svatebních šatů

VIDEO: Zemřel Náhlovského parťák Josef Mladý (+63): Čím se před smrtí živil? Neuvěříte!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Náhlovského parťák Josef Mladý (+63): Čím se před smrtí živil? Neuvěříte! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
19 fotografií