Jak vlastně Meghan k princi Harrymu přišla?

Za lásku oba vděčí společné kamarádce Violet von Westenholz. Ta se s princem Harrym zná díky jejich otcům už od dětství a Meghan poznala při práci pro značku Ralph Lauren. Dohodila jim rande naslepo v Londýně a ono to klaplo. Padli si do noty a už v létě 2016 odjeli na dovolenou do africké Botswany. Celý příběh krásné mulatky Meghan najdete zde.

 

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Svatba prince Harryho a Meghan Markle
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
23:45
20. 5. 2018

Vážení čtenáři, náš online přenos pro dnešek končí. Dění kolem královských novomanželů ale budeme sledovat i nadále. V pondělí vás také na stránkách Blesk.cz čeká velká Františčina módní policie z královské svatby a mnoho dalšího! Děkujeme za pozornost.

 
23:38
20. 5. 2018

Byli svoji jen pár hodin a už se musel Harry své manželky vzdát. Ale jen na chvíli. K tanci mu ji totiž odloudil hollywoodský elegán George Clooney. Ten je zřejmě vášnivý tanečník, na parket totiž podle deníku Daily Mirror vyzval i Meghaninu švagrovou Kate. Přestože by jeho "Smím prosit?" chtěla slyšet snad každá žena na světě, dostal fešný herec nakonec přeci jen košem! Tanec mu odmítla Harryho teta Fergie, vévodkyně z Yorku. A prý tím pořádně pobavila všechny přítomné.

 
22:15
20. 5. 2018

Harry a Meghan se rozhodli hned naplno skočit do víru královských povinností. Podle deníku Daily Mirror už mají naplánovánu první oficiální cestu po zemích Spojeného království. Odstartují ji v říjnu v Austrálii a dále mají v plánu Nový Zéland, Fiji a souostroví Tonga.

 
20:34
20. 5. 2018

Harryho kamarád Ignacio „Nacho“ Figueres, špičkový hráč koňského póla, poodhalil světu opět o něco více z posvatebního večírku. Na Instagram umístil snímek pozvánky na slavnostní recepci. Na první pohled bouchne do očí, jak je rozdílná od oficiální pozvánky, kterou byli zváni hosté na svatbu. Následně se ovšem asi zalekl reakcí a fotku ze sociální sítě zase stáhl. Než se tak stalo, mohli si fanoušci přečíst jeho osobní přání novomanželům.

 

Můj drahý příteli. Mám z vás obrovskou radost. Nezasloužíte si nic, než to nejlepší. Přeji vám, aby byly vaše životy prostoupeny štěstím. Děkuji vám za všechny, že jsme mohli být součástí vašeho velkého dne. To nejlepší však teprve přijde,“ napsal s odkazem na blížící se večírek, kterým se novomanželé i s hosty protancovali do brzkých ranních hodin.

 
20:07
20. 5. 2018

Některé nevěsty si svou svatební kytici suší na památku, nebo ji hází mezi dav vdavek chtivých kamarádek. Meghan ale tuhle možnost neměla. Svatební pugét byl po obřadu převezen do Londýna a položen na hrob neznámého vojína ve Westminsterské katedrále. 

 
19:49
20. 5. 2018

Žádná selfíčka, ani tmavý lak na nehty! Podívejte se, co všechno Meghan od včerejšího dne nesmí:

Z Meghan je vévodkyně ze Sussexu: 8 věcí, které od teď nesmí

 
18:36
20. 5. 2018

Královská rodina už Meghan zřídila její vlastní oficiální internetovou stránku na webu royal.uk. Vévodkyně ze Sussexu je zde prezentována jako "hrdá feministka, dobrovolnice a bojovnice za sociální spravedlnost".

 
17:20
20. 5. 2018

Kensingtonský palác zveřejnil na svém Twitteru skicu Meghaniných svatebních šatů.

 
16:48
20. 5. 2018

Harry a Meghan právě podle britských médií po protančené noci opustili hrad Windsor. Zamířit by měli do svého sídla Nottingham Cottage, kde už spolu nějaký čas bydlí. V úterý by se pak měli objevit na oslavách narozenin prince Charlese v Buckinghamském paláci.

 
16:29
20. 5. 2018

Cíl svatební cesty novomanželů ještě nebyl oznámen, očekává se ale, že se vydají do Namibie nebo Botswany. S odjezdem budou ovšem muset několik dnů počkat, v úterý se totiž pár zúčastní recepce v Buckinghamském paláci u příležitosti oslavy 70. narozenin princova otce a následníka trůnu Charlese. V této souvislosti se také proslýchá, že vzhledem k určitému odkladu svatební cesty by mohli novomanželé ještě před ní strávit několik dnů v Irsku.

Botswana by se mohla ocitnout na špici seznamu cílů svatební cesty nejen jako země nabízející ohromující svět divočiny, nádherné scenérie a co je důležité - soukromí před příliš zvědavýma očima. Je to navíc místo, které novomanžel princ Harry dobře zná a miluje a kam vzal svou tehdejší snoubenku v roce 2017 na oslavu jejích 36. narozenin.

 
15:47
20. 5. 2018

Stejně jako miliony lidí po celém světě, i Meghanin otec Thomas Markle (73) sledoval svatbu své dcery doma v televizi. Kvůli infarktu a nahraným paparazzi fotkám své dceři musel oznámit, že se jejího velkého dne nezúčastní. Nechtěl královské rodině po provaleném průšvihu způsobit další zostuzení.

Co novomanželům po jejich novomanželském slibu vzkázal, čtěte zde.

 
14:56
20. 5. 2018

Jak už bylo několikrát zmíněno, hosté na svatbu a následně na hostinu byli vybíráni velmi pečlivě. Princ Harry s Meghan Markle svůj velký den pojali poněkud neformálně a nepozvali například politiky a státní příslušníky z Evropy i Ameriky.

Přesto se na seznam VIP hostů dostaly i dvě Češky. O koho šlo, se dočtete zde.

 
14:29
20. 5. 2018

Kapli sv. Jiří na hradě Windsor, kde si v sobotu princ Harry a Meghan Markle řekli ano, je zahalena několika tajemstvími. Kapli hlídají královnina zvířata, má zvláštní intimní atmosféru a jsou v ní pozůstatky Ježíšova kříže. Více o magickém místě a jednom z oficiálních sídel královny Alžběty II. se dozvíte zde.

 
14:02
20. 5. 2018

Královskou svatbu ve Windsoru sledovaly tisíce fanoušků. Někteří tu čekali i několik dní. Teď už jsou ale všichni pryč a na řadu tak přišla úklidová četa.

 
13:30
20. 5. 2018

 Silná slova vypustil z úst novinář a spisovatel autobiografií, hlavně těch o členech královské rodiny, Andrew Morton. „Myslím, že dřív než se Meghan naučí správně vyhláskovat Leicester a Torquay, otěhotní,“ řekl spisovatel Daily Star Sunday.

Jsem si jist, že opravdu nebude schopná podílet se na pracovních povinnostech královské rodiny na plný úvazek až do svých čtyřiceti,“ vysvětlil.

Andrew Morton měl tu možnost poznat Meghan Markle během času, který s ní strávil při psaní její autobiografie. Morton psal o životě Harryho matky Lady Diany.  

 
13:00
20. 5. 2018

Jistý přítel nevěsty a ženicha britskému Sunday Times prozradil pár dojemných slov během proslovu prince Harryho. „Nemůžu se dočkat strávit s tebou zbytek života,“ říkal své manželce Meghan. „Jsme zajisté dobrý tým,“ řekl také.

Také vychválil Meghan, jak skvěle se dokázala poprat s extrémně těžkým uplynulým týdnem před svatbou, kdy se dozvěděla, že její otec po skandálu s nahranými paparazzi fotkami a infarktu zrušil účast na svatbě. Nezapomněl ve své řeči ani na Meghaninu matku Doriu Ragland.

Ten den to byl jeho druhý projev. Poprvé k hostům promluvil už na slavnostním obědě.

 
12:26
20. 5. 2018

Na večírku si princ Charles a jeho syn William sice dovolili vytáhnout pikantní historky ze života prince Harryho, ale jakákoliv zmínka o Harryho skandálech byla zakázána. A to platilo pro všechny přítomné hosty.

 

Princ Harry se totiž v posledních měsících sice tváří jako slušňák a elegán, ale zase takové neviňátko ve skutečnosti není. Má za sebou pořádnou hrstku skandálů, z nichž nejhorší byla uniforma s hákovým křížem. Co dalšího rudovlasý princ provedl?

 

 
12:13
20. 5. 2018

Podle deníku Mirror královna Alžběta II. před několika minutami opustila hrad Windsor. Sama bez doprovodu manžela prince Philipa nasedla do vozu a vydala se směrem do kostela na nedělní mši.

 
10:43
20. 5. 2018

Den po královské svatbě také unikla informace, že hollywoodský herec George Clooney a jeho manželka Amal měli problémy dostat se na posvatební party. Před vjezdem do Frogmore house ve Windsoru jejich vůz Audi S5 zadrželi policisti.

 

U jejich vozu strávili deset minut a při pohledu do okénka auta bylo vidět, že slavný herec na policisty gestikuluje rukama. Jako by jim snad musel vysvětlovat, kdo je. Nakonec se ale dohodli a po deseti minutách zdržení mohl George Clooney s Amal vjet do areálu a zúčastnit se večírku.

 
10:38
20. 5. 2018

Už je také jasné, kde budou novomanželé po svatbě bydlet. Naštěstí pro ně je nečeká žádné velké stěhování. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu zůstanou v Nottigham Cottage na půdě Kensingtonova paláce. Princ Harry už tam bydlel a krásná Meghan se k němu během jejich vztahu postupně přistěhovala. Až odteď to bude ale oficiálně její domov.

 

Manželský pár se také netají tím, že by co nejdříve rád začal pracovat na potomcích. A v tomto domě by se jim mohlo zadařit. Před nimi tu bydlel Harryho bratr William s manželkou Kate, kteří zde založili svou rodinu. Poté se přestěhovali do Norfolku, ale loni se opět vrátili do Kensingtonova paláce, konkrétně do Apartmanu A1. William se svou rodinou budou tam bratrovi Harrymu nablízku.

 
10:12
20. 5. 2018

Tradiční líbánky vévoda s vévodkyní ze Sussexu kvůli oficiálním povinnostem zatím musí odložit. Zatím není přesně známo, kam by se novomanželé měli vydat, ale vzhledem k jejich vášni pro Afriku, bude jejich cesta směřovat velmi pravděpodobně sem. Jak Harry, tak Meghan se tu věnovali své charitativní činnosti. Do své milované Botswany Harry, dle světových médií, vzal Meghan loni oslavit její 36. narozeniny. 

 
10:02
20. 5. 2018

Během neděle by se novomanželé měli vrátit zpět domů, do Kensingtonského paláce. Již v úterý by je měla čekat první společná novomanželská oficiální povinnost - a sice účast na oslavě 70. narozenin prince Charlese, které tedy oslaví až v polovině listopadu, pro slavnost byl však vybrán již květen (podobná zvyklost platí pro narozeniny královny Alžběty II., která má narozeniny v dubnu, ale oficiální oslavy probíhají v červnu).

 

Oslava proběhne v zahradách Buckinghamského paláce a kromě novomanželů jsou očekáváni také princ William a vévodkyně Kate s dětmi. Všichni doufají, že s sebou vezmou také novorozeného prince Louise, který na svět přišel před měsícem. 

 
9:24
20. 5. 2018

Ač byl scénář svatby pečlivě plánovaný a několika zkouškami prověřený, aby klapl do posledního puntínku, přece tu bylo několik věcí, které ani snoubenci, ani pečlivě vybraní hosté, královská smetánka, nevychytali. Expert na řeč těla rozebral chování prince Harryho, který byl chudák nervózní jako malý kluk. O tři roky starší Meghan vedle něj působila jako klidná síla a Harrymu byla během obřadu pevnou oporou. 

 

Velkým překvapením bylo chování Harryho exmilenky. Tak během svatby chvílemi připomínala hromádku neštěstí, chvílemi vypadala mezi dojatými a šťastnými hosty jako pukavec.

 
8:58
20. 5. 2018

Večírek korunoval ohňostroj, který byl vidět do celého okolí. 

 
8:35
20. 5. 2018

Outfit inspirovaný tichomořskými ostrovy na večírek oblékla třeba tenistka Serena Williams, která je Meghaninou blízkou kamarádkou.

 
8:20
20. 5. 2018

Meghan se na večírek převlékla opět do sněhobílé a bez jakéhokoli zdobení jednoduché róby od Stelly McCartney. Podívejte se, jak druhé Meghaniny šaty okomentovala Františka Čížková. 

 
8:15
20. 5. 2018

Bůh ochraňuj královnu! Dobré ráno, Česko. Hlásíme se vám se třetím dnem našeho svatebního online zpravodajství. Zatímco ve Windsoru se probouzejí po svatebním večírku, který byl podle prvních střípků a ohlasů:

 

Díky Harryho vtípkům zábavný!

 

Díky Charlesově proslovu dojemný, až lidem padaly slzy jako hrachy!

 

A samozřejmě díky překrásné nevěstě a zamilovaným novomanželům to nejbáječnější, co kdy hosté zažili!

 

 
23:45
19. 5. 2018

Vážení čtenáři, tímto náš online přenos končí. Další podrobné zpravodajství z královské svatby ale opět přineseme již za pár hodin. Mnohokrát děkujeme za pozornost!

 
23:41
19. 5. 2018

Detaily svatební afterparty

Večírek, který ve Frogmore House začal úderem sedmé hodiny, se nese v duchu polynéských ostrovů. Inspiroval se totiž Harryho nejoblíbenějším londýnským podnikem, barem Mahiki. Dvě stovky nejbližších přátel novomanželů měla na úvod přivítat skupina bubeníků. Podávalo se jihoafrické hovězí, ledové pivo, šampaňské i vodka. Pochopitelně nemohly chybět ani různé koktejly na počest novomanželů. 

 

Na slavnostní recepci zahrál Elton John, kdo však vystoupí na večírku, není jasné. Spekulovalo se o Spice Girls, protože Mel B. prohlašovala, že je Meghan inspirovala ke comebacku. Tahle varianta ale padla s fotkou, kterou na svém instagramu zveřejnila Emma Bunton. Je z ní zřejmé, že se večírku neúčastní. Jako vážnější kandidáti se jeví Coldplay a zpěvák Ed Sheeran. Ten sice koncertoval v Dublinu, podle britských médií měl ale přichystanou helikoptéru.

 
23:14
19. 5. 2018

Jaguár, kterým novomanželé odjeli na večírek, má speciální poznávací značku E190518. Ta značí datum jejich svatby.

 
22:37
19. 5. 2018

Jiný z hostů prozradil, že princ William na slavnostní recepci působil jako moderátor, který dal slovo nejprve princi Charlesovi a poté Harrymu. 

 

I pyšný otec byl prý ve svém proslovu samý vtípek. „Charles vyprávěl o tom, jak Harryho krmil a měnil mu plenky, a pak prohlásil: »A podívejte, jak se nám pochlapil!«“ popsal host, podle nějž ani v jedné z řečí nezazněla zmínka o princezně Dianě.

 
22:23
19. 5. 2018

Během večera také vyšel najevo originální způsob, jakým Harry při svatební recepci uvedl Eltona Johna. „Na konci svého projevu Harry vystoupil na pódium a zeptal se: »Není tady náhodou někdo, kdo umí na piano?« Pak přišla krátká pauza, jako by hledali doktora, a najednou Elton spustil. Nikdo nepochyboval, že je to on. Začal písní Your Song, pak přidal ještě Tiny Dancer, Circle of Life a I’m Still Standing,“ popsal svatebčan.

 
21:46
19. 5. 2018

Novomanželka Meghan vzdala hold Harryho zemřelé mamince. Svou večírkovou róbu totiž doplnila akvamarínovým prstenem, který Dianě kdysi patřil. 

 
21:11
19. 5. 2018

Šaty, do kterých se Meghan na večírek převlékla, jsou dělané na zakázku a jejich autorkou je Stella McCartney. Ta byla před svatbou jednou z horkých kandidátek sázkových kanceláří na návrhářku hlavní svatební róby. K šatům krásná novomanželka obula boty značky Aquazzura. Harry na večírek oblékl smoking.

 
20:28
19. 5. 2018

Party začala a Meghan se převlékla! Krásná novomanželka oblékla další úchvatnou bílou róbu. Spolu s manželem přijela na večírek ve Frogmore House v modrém jaguáru. Čekají tam na ně dvě stovky hostů.

 
20:10
19. 5. 2018

Harry večírky miluje a tak se dá očekávat, že ten svatební bude pořádná jízda. Odehrávat by se měl v karnevalovém duchu. Proudem poteče šampaňské, vodka i pivo.

 
19:25
19. 5. 2018

Zatímco obřad sledoval celý svět, na svatební hostinu se dostali už jen vybraní hosté. Pár informací už ale stihlo proklouznout ven. Harry přítomné okouzlil svým proslovem a hosté propukli v jásot, když poprvé prohlásil "Moje manželka a já". "Ta řeč byla velmi bezprostřední, což bylo strašně milé," řekl serveru People.com jeden z hostů. Harry byl prý samý vtípek a žádal hosty, aby při odchodu nebudili sousedy.

 
18:25
19. 5. 2018

Langusty, jehněčí a chřest! Podívejte se, jaké menu nachystali královští kuchaři svatebním hostům

Svatební menu Meghan a Harryho odhaleno: Po čem se hosté olizují?

 
 
18:05
19. 5. 2018

Ze svatební hostiny se svatebčané, včetně novomanželů přesunou do nedalekého sídla Frogmore House, kde se uskuteční soukromá párty. Sem už dostalo pozvánku jen 200 blízkých přátel a rodinných příslušníků. 

 
18:00
19. 5. 2018

„Zpěvák Sir Elton John vystoupil a zazpíval pro hosty na svatební hostině na oslavu svatby prince Harryho a Meghan Markle,“ oznámil Kensingtonský palác.

 

O jeho přítomnost a vystoupení požádal sám princ Harry. Vybral si ho z toho důvodu, že Elton John má s královskou rodinou velmi blízké vztahy. Ostatně svou písní také vyprovázel zesnulou Lady Dianu na jejím pohřbu.  

 
17:54
19. 5. 2018

Jestli americký reverend Michael Curry na sebe strhl veškerou pozornost během obřadu uvnitř kaple sv. Jiří, tak venku se o to postarala družička a dcera prince Williama a vévodkyně Kate princezna Charlotte (3). Byla nejroztomilejší holčičkou celého obřadu. 

 

Už při příjezdu autem netrpělivě vyhlížela davy fanoušků čekající kolem hradu Windsor. Když pak Harry s Meghan nasedli do kočáru a odjeli, horlivě jim mávala jakoby je viděla naposledy. A nelámala si ani hlavu s tím, zvednout do vzduchu svou urozenou nožku v bílých šatičkách a upravit si bílou botičku. 

 
17:29
19. 5. 2018

Cena svatebních šatů, které oblékla nevěsta Meghan se vyšplhala na 200 000 liber, tedy 5 860 864 korun. Zatímco náklady na svatbu jdou z pokladny královské rodiny, výdaje za šaty by si měla Meghan uhradit sama. 

 
16:55
19. 5. 2018

Meghan svými svatebními šaty všechny překvapila. Nakonec zvolila šaty od návrhářky Clare Waight Keller z dílny Givenchy, tedy od někoho, kdo vůbec nebyl na seznamu favoritů.

Nicméně jednoduché šaty měly lodičkový výstřih a sukni ve tvaru A. Na závoji byly z krajky vyšity květiny a každá z nich byla z jiné země Commonwealthu, tedy Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

Na hlavě měla Meghan diamantovou filigránskou korunku pro královnu Marii, která se datuje od roku 1932. Korunku jí vypůjčila královna Alžběta II.

 
16:35
19. 5. 2018

Na svatební hostině bude mít proslov Meghan. Kromě ní k hostům promluví také princ Harry a jeho otec Charles.

„Na svatební hostině bude probíhat krájení dortu a také budou proslovy Prince z Walesu, prince Harryho a slečny Markle,“ oznámil Kensingtonský palác ještě před svatbou.

Vévoda z Cambridge, tedy princ William, bude hostinou provázet.  

 
16:04
19. 5. 2018

Odborníci na odezírání ze rtů přečetli ze rtů prince Harryho poněkud pikantní větu. "Teď bych si dal skleničku," řekl Harry své manželce Meghan, když se vraceli kočárem po pětadvacetiminutové jízdě mezi davem fanoušků.

 
15:30
19. 5. 2018

Hosté na královské hostině si skutečně pochutnají. Na svatebním menu jsou vybrané delikatesy. V jídelníčku jsou langusty, speciálně upravené kuře, pečené vepřové, ale také jehněčí. Svatebčani mysleli i na vegetariány a nechali připravit upravený chřest, hráškové risoto s mátou, tatarák z rajčat a bazalky, či hráškovou pana cottu.

 
14:53
19. 5. 2018

Mnoho lidí si také přineslo vlastní židle a stolky, ze kterých ujídají svačiny, pochutnávají si na zmrzlině a opalují se.

 
14:52
19. 5. 2018

Na hradě Windsor právě bijí svatební zvony a někteří lidé postupně opouštějí svá místa. Mnoho jich ale stále zůstává. Někteří čekání na královskou svatbu pojali také jako piknik. V Británii příliš slunečních dní nemají, proto jich je většina jen lehce oblečena a vystavují se slunci.

 
14:44
19. 5. 2018

Svatební hostina, kterou pořádá Buckinghamský palác, by měla podle časového rozvrhu začít ve 14:30. Dění na královské svatbě pro vás nadále sledujeme.

 
14:37
19. 5. 2018

Kočár právě zajel do útrob hradu Windsor a dav lidí náhle utichl. Nyní se novomanželé přesunou do prostorů, kde se bude konat svatební hostina.

 
14:31
19. 5. 2018

Průvod stále pokračuje, stejně jako hlasité vítání novomanželů. Nyní už je ale kočár veze zpět k hradu Windsor. Nevěsta Meghan nevěří vlastním očím, kolik lidí je tak vřele vítá.

 
14:19
19. 5. 2018

Nyní už kočár doprovází několik vojáků na koních.

 
14:18
19. 5. 2018

Svatba prince Harryho a Meghan je jedním z dalších historických okamžiků Velké Británie a její občané se veřejných oslav vždy účastní v hojném počtu. Je na nich znát, že vládnoucí královskou rodinu zbožňují a nenechají si ujít jediný slavnostní okamžik. Jejich křik a jásot je neutichající.

 
14:13
19. 5. 2018

Kočár už nyní vyjíždí z hlavní brány hradu Windsor.

 
14:12
19. 5. 2018

Královna Alžběta II. nasedá do vozu a společně s manželem Philipem odjíždí ze svatby. Lidé jim mávají a královna i s chotěm jejich gesto opětují.

 
14:10
19. 5. 2018

Kočár s Harrym a Meghan nyní projede kolem všech fanoušků, kteří jásají. Nevěsta s ženichem mávají a rozdávají úsměvy. Na jejich odjezd se dívá i královna Alžběta II. s manželem Philipem. Kočár doprovází dva vojáci na bílých koních, samotný kočár je pak tažen čtyřmi bílými koni.

 
14:09
19. 5. 2018

Princ Charles s Camillou, vévodou Williamem s jeho ženou Kate a malou dcerkou Charlotte a Meghaninou matkou zůstali na prvním schodu u vchodu do kaple a přihlížejí, jak princ Harry s Meghan odjíždí kočárem.

 
14:07
19. 5. 2018

A přišlo to, na co všichni čekali! První novomanželský polibek před zraky tisíce fanoušků, kteří jásají, tleskají, volají a mávají na ně. Meghan se neustále usmívá a společně s Harrym scházejí schody. Už i Harry se usmívá a čekají na otevřený kočár, který novomanžele odveze na 25minutovou cestu kolem hradu.

 
14:06
19. 5. 2018

Novomanželé odcházejí ruku v ruce z kaple uličkou od oltáře. Meghan se na hosty usmívá a míří ke vchodu. Závoj jí nesou družičky a pážata. Za nimi jde princ Charles s manželkou Camillou, nevěstina matka Doria.

 
14:03
19. 5. 2018

Princ Harry a Meghan se vrací do kaple a vyhrávají slavnostní fanfáry.

 
14:00
19. 5. 2018

Meghan na svatbu oblékla šaty britské návrhářky Clare Waight Kellerové, jež se loni stala první ženou na postu umělecké ředitelky slavné francouzské módní značky Givenchy.

 
13:57
19. 5. 2018

Je oficiálně potvrzeno, že novomanželé budou používat titul Vévody a Vévodkyně ze Sussexu.

 
13:55
19. 5. 2018

Nyní v kostele hraje jistý muzikant na violancello, zatímco novomanželé v doprovodu Charlese a Meghaniny matky z kaple zmizeli. Je možné, že za dveřmi probíhají oficiální podpisy náležitých dokumentů.

 
13:52
19. 5. 2018

Arcibiskup pronesl poslední řeč k Meghan a Harrymu a novomanželé odcházejí od oltáře. Z lavice vystoupil a odešel také princ Charles, ostatní členové jako britský princ William s manželkou Kate a Camillou Parker zůstávají v lavicích.

 
13:49
19. 5. 2018

Jelikož je nevěsta Meghan částečně židovského původu, z Bible jim čte také židovský zástupce církve. A lidé po něm opakují úryvky modlitby. A po jeho proslovu všichni přítomní berou do svých rukou opět texty a zpívají. 

 
13:45
19. 5. 2018

Princ Harry a Meghan během proslovů a čtení z Bible klečí před oltářem.

 
13:44
19. 5. 2018

Arcibiskup novomanželům dává poslední rady do života. Princ Harry a Meghan Markle oba hledí do země. Zaznělo Amen.

 
13:42
19. 5. 2018

V kapli nyní novomanželům zpívá další sbor. Hosté jsou zvědaví, zda jim také zazpívá britský zpěvák Elton John, který svou písní vyprovázel priceznu Diany na její poslední cestě životem před 21 lety.

 
13:40
19. 5. 2018

Ve chvíli, kdy Harry nasazoval prsten své manželce Meghan, byl jeho otec otočený zády a tento slavnostní okamžik tedy vůbec neviděl.

 
13:37
19. 5. 2018

Nyní si oba převzali snubní prsteny, které si třesoucíma se rukama nasazují.

 
13:37
19. 5. 2018

Právě teď probíhá slib, který si novomanželé dávají. Opakují po arcibiskupovi a prozatím mluví princ Harry. Mluví velmi potichu. Arcibiskupova slova teď opakuje Meghan.

 
13:33
19. 5. 2018

Nyní novomanželům zpívá černošký sbor neboli gospel romantickou píseň Stand By Me. Je pravděpodobné, že jde o americký sbor.

 
13:32
19. 5. 2018

Projev amerického biskupa právě skončil. Svými slovy naprosto rozbořil tradice královské konzervativní tradice. Nicméně tím pobavil celou kapli a nepřestával opakovat, aby svou lásku šířili všude.

 
13:29
19. 5. 2018

Nyní se biskupovi podařilo rozesmát i samotného prince Harryho, když křičel Láska je cesta, láska jsou děti.

Toto ožehavé téma rozesmálo i prince Charlese a jeho choť Camillu. Britové nejsou zvyklí mluvit na veřejnosti o sexu tak otevřeně. Jeho projev stále trvá a Meghan neztrácí úsměv na tváři, zatímco Harry vypadá, že už by se svou láskou nejraději odešel.

 
13:27
19. 5. 2018

A zatímco Britové jsou velmi konzervativní a na biskupova slova reagují zaraženě, nevěsta Meghan je samý úsměv. Jako američanka je na takové emoční projevy plné křiku a rozhozených rukou zvyklá. Američani jsou známí tím, že rádi přehrávají. V jeho proslovu nechybí ani slova jako Láska je sex, láska je dobrodružství.

 
13:25
19. 5. 2018

Proslov amerického biskupa je překvapivý. Na svatebčany pokřikuje slova jako "síla lásky" nebo "milujte se". Členové královské rodiny jsou zaskočeni, královna se netváří zrovna nadšeně, když biskup rozhazuje rukama a působí jako Whoopi Goldberg v komediálním seriálu Sestra v akci.

 
13:20
19. 5. 2018

Princ Harry a Meghan Markle už tedy slib manželství splnili, ale nyní ještě v kapli probíhají oficiální projevy, rady, které jsou na královské svatbě tradicí. Ještě stále ale nedošlo k prvnímu manželskému polibku.

 
13:16
19. 5. 2018

Maminka Meghan je dojatá a nedokáže slzy štěstí udržet.

 
13:16
19. 5. 2018

V kapli se opět pěje.

 
13:13
19. 5. 2018

Své ANO ze sebe vyhrkla i Meghan a také pobavila hosty. Jak je vidět, atmosféra při obřadu je mnohem uvolněnější než tomu bývalo v minulých letech.

 
13:13
19. 5. 2018

Princ Harry právě řekl své ANO, a řekl to tak zaraženě, že tím rozesmál celou kapli. Nervozita z něj spadla.

 
13:12
19. 5. 2018

Princ Harry už odhrnul závěs z obličeje krásné Meghan, která se ze široka usmívá.

 
13:10
19. 5. 2018

V kapli nyní všichni přítomní hosté povstali a berou do rukou texty písní, které všichni hromadně zpívají. Zpívá i ženich s nevěstou.

 
13:09
19. 5. 2018

Harry se usmívá, jeho pleť je červená, nervózně mrká, zatímco Meghan působí víc uvolněně. Zřetelně naslouchá slovům arcibiskupa, který je v jejich den oddá. Princ Harry dokonce vypadá, jako by si utíral slzy štěstí.

 
13:07
19. 5. 2018

Nyní už oba stojí čelem k arcibiskupovi a hluboce, naplněni nervozitou, dýchají.

 
13:06
19. 5. 2018

Právě stojí naproti sobě a opakují slova, která jim předříkává arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

 
13:05
19. 5. 2018

A princ Charles právě předal nevěstu svému synovi Harrymu. "Vypadáš úžasně," řekl Harry Meghan, která mu svým vzhledem vyrazila dech. Oba snoubenci se na sebe usmívají.

 
13:04
19. 5. 2018

Před malou chvílí se k Meghan připojil princ Charles, který nahradil Meghanina otce Thomase Markleho. Maminka Doria si otírá s dojetím slzy.

 
13:03
19. 5. 2018

Meghan právě prochází uličkou, družičky a pážata jí drží dlouhý závoj. Výraz ženicha Harryho se rázem změnil. Nervozita je na místě.

 
13:02
19. 5. 2018

Nevěsta Meghan právě vystoupila z auta. Šaty bílé barvy jsou velmi jednoduchého střihu. Meghan zvolila šaty s dlouhými rukávy, bez viditelných ozdob a krajek. Jsou z čisté a jemné látky. Jejich dominantou je dlouhý závoj s krajkou, který drží malá korunka, jež má Meghan ve vlasech.

 
13:00
19. 5. 2018

Auto s nevěstou Meghan několikrát objíždí hrad Windsor a nyní přijíždí na nádvoří.

 
12:59
19. 5. 2018

Vévodkyně Kate Middleton právě vstupuje do kaple a sebou přivádí malé družičky, které doprovází jejich maminky. Družičky a pážata budou provázet nevěstu k oltáři.

Kate Middleton zvolila taktéž šaty ve svělté, smetanové barvy.

 
12:58
19. 5. 2018

V kapli už sedí na první lavici maminka Meghan Markle. Na sobě má kostýmek smetanové barvy a, stejně jako ostatní dámy, i ona má na hlavě klobouček.

 
12:58
19. 5. 2018

Odborník na protokol Jindřich Forejt je dle svého vyjádření pro ČT přesvědčen, že princ Filip by se obřadu neúčastnil, pokud by nebyl schopen příslušné vzdálenosti ujít. Velice si totiž zakládá na svém vystupování. Účast prince, který se již stáhl z veřejného života, je také důkazem, že královská rodina přijímá rozvedenou Meghan bez jakýchkoli výhrad.

 
12:57
19. 5. 2018

A právě přijíždí britská královna Alžběta II. s princem Philipem. Královna oblékla svou oblíbenou zelenkavou barvu. Účast prince Philipa nebyla až dosud jistá, sužovaly ho problémy s kyčlí, kvůli které byl na operaci. Nakonec ale svou přítomnost potvrdil. Nemohl si nechat ujít svatbu svého vnuka.

Více o jeho nalomeném zdraví se dozvíte zde.

 
12:54
19. 5. 2018

Z dalšího vozu, který přijel k hradu Windsor, vystoupil britský princ Charles s jeho chotí Camillou Parker. Na sobě má šaty s kloboukem růžové barvy.

 
12:53
19. 5. 2018

Z automobilu právě vystoupila maminka Meghan Markle Doria Ragland. A nyní se čeká na chvíli, kdy vystoupí i nevěsta.

 
12:52
19. 5. 2018

Příchod nevěsty je naplánovaný na 12:55. Britové jsou v časovém harmonogramu skutečně přesní, Meghan má tak ještě pár minut do chvíle, než se objeví v kapli.

 

K oltáři půjde prvních pár kroků sama, zhruba v polovině se k ní přidá její budoucí tchán princ Charles. Proč ji povede k oltáři právě on, se dozvíte zde.

 
12:49
19. 5. 2018

Podle záběrů britských médií je malá nervozita na ženichovi Harrym už znát. Z jásotu davu je mu jasné, že jeho láska Meghan už je na místě.

 
12:46
19. 5. 2018

Rolls-Royce už se blíží ke kapli po prašné cestě. Všichni jsou napjatí, jaké šaty bude mít nevěsta na sobě. Lidé mávají, jásají, tleskají, povykují. O takové slávě se Meghan Markle ještě před dvěma lety, kdy se s princem Harrym seznámili, ani nezdálo.

 

Více o jejich seznámení, čtěte ZDE.

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Závoj byl zdoben květinami.
Autor: profimedia.cz

Video
Video se připravuje ...

Královská svatba – Harry a Meghan dodrží tradici. Reuters

Video
Video se připravuje ...

Svatbu Meghan a Harryho budeme vysílat živě! E!

Fotogalerie
436 fotografií