Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

19 zákazů pro Meghan ve zlaté kleci: Nesmí hrát Monopoly, fotit selfie ani nosit klobouk po šesté večer!

/
  • Z Meghan je vévodkyně ze Sussexu: Podívejte se, jaká pravidla musí nyní dodržovat!
    18. srpna 2018 ● 17:20

    Vzít si člena rodu Windsorů přináší spoustu výhod, ovšem člověk se musí lecčehos vzdát. Meghan Markle (36) si vyměnila prstýnek s princem Harrym (33), čímž se stala členkou královské rodiny. Čerstvá vévodkyně ze Sussexu se musí smířit s tím, že bude respektovat pravidla, která jí například zakazují fotit selfie či nosit krátké sukně. Podívejte se, co dalšího je Meghan od této chvíle zapovězeno!

  • 1.

    Žádné intimnosti na veřejnosti

    Meghan a Harry se k sobě na veřejnosti před svatbou chovali velice vřele. Mohli jste je vidět se zasněnými úsměvy, hlubokými pohledy z očí do očí... Tak tomu je tedy konec! Veřejné projevy jejich lásky jsou nyní považovány za nevhodné. Žádné vodění za ruce před očima jiných lidí.

    Princ Harry a vévodkyně Meghan zahajovali výstavu
    Autor: Reuters

  • 2.

    Musí vstoupit do místnosti v předem daném pořadí

    Pokud se zúčastní královského procesí, celá rodina v něm bude seřazena podle předem daného pořádku. Nejprve jde samozřejmě královna Alžběta II., tu následuje princ Charles s Camillou, za nimi princ William s Kate a za nimi princ Harry s Meghan.

    34. Povinné oslavy královniných narozenin: Královské děti se musí povinně v červnu účastnit ceremoniálu s názvem Trooping the Colour, doslova nesení vlajky. Je to vlastně slavnostní přehlídka při příležitosti oslavy oficiálních narozenin královny Alžběty II.
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Konec hraní Monopolů

    Oblíbená desková hra Monopoly také bude muset zůstat v krabici. Určitě všichni pamatujete na deštivé večery na chatě, kdy vám rodiče zakázali koukat na televizi a vytáhli tuto hitovku se slovy, že strávíte krásný čas pospolu a utužíte kolektiv. Tak Meghan bude muset tužit rodinu jinak. Princ Andrew totiž v roce 2008 přiznal, že je to příliš pomstychtivá hra, a proto ji má královská rodina zakázáno hrát.

    Monopoly si v paláci nezahraje
    Autor: Profimedia.cz
  • 4.

    Po šesté večer si nesmí nasadit klobouk

    Jakmile odbije šestá večerní, Meghan si musí na veřejné akci konané uvnitř okamžitě sundat klobouk a nasadit místo něj tiáru, to je úděl vdané vévodkyně. Jinak klobouk jí nesmí chybět na žádné veřejné události, neexistuje výjimka. Ještěže je vévodkyně ze Sussexu kloboukový typ a sluší jí snad všechno!

    Meghan Markle
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Dva dědicové trůnu nikdy necestují v jednom letadle

    Pokud se vévodkyni Meghan s Harrym podaří počít syna, je tady další zákaz, kterému budou čelit. Je jasně dáno, že nikdy nesmí dva potenciální dědicové trůnu cestovat společně. Takže čistě hypoteticky jejich budoucí syn, až dosáhne dvanácti let, nejspíš nebude moci letět ve stejném letadle jako táta Harry.

    Meghan a Harry
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Mořské plody musí z menu pryč

    Že v královském paláci existují striktní pravidla, co se jídla týče, jsme vám už psali. Královna má tvrdou ruku a nedovolí své rodině konzumovat jen tak něco. Ale královská ruka sahá mnohem dále! Pokud by si Meghan s Harrym vyšli do romantické restaurace, nesmí si dát mořské plody, aby náhodou nedostali otravu jídlem.

    Meghan Markle miluje těstoviny, v paláci má smůlu!
    Autor: instagram

  • 7.

    Musí zkřížit příbor, pokud opouští místnost

    Pokud ji při večeři přepadne náhlá slabost nebo se bude muset vzdálit z jiných důvodů, musí zkřížit vidličku a nůž. Jen tak služebnictvo pochopí, že ještě nedojedla, a nechají jí talíř na stole.

    Královská rodina u jídla
    Autor: www.profimedia.cz

  • 8.

    I z držení hrnku se dělá věda

    Jak držet hrnek? I na to je v protokolu jistý odstavec. Meghan se bude muset vzdát svých velkých hrnků a držet ty královské jen určitým způsobem. Pokud to členům rodiny umožňuje fyziognomie, dávají prostředníček přes dno šálku, aby jej tak drželi stabilněji.

    Meghan a její velké hrníčky
    Autor: www.profimedia.cz

  • 9.

    Stop kožešinám

    Meghan se bude muset vzdát i kožešin! Ale pravidlo, které zavedl král Edward III. ve 14. století, asi nebude tak zásadní. Stejně už ho porušili princ William s Kate, když si při oficiální návštěvě Kanady v roce 2016 kolem krku nasadili tradiční šálu lemovanou právě kožešinou.

    Kate Middleton a její kožešinové porušení pravidel
    Autor: www.profimedia.cz
  • 10.

    V kufru musí být vždy jeden černý outfit

    Všichni členové královské rodiny musí mít při cestách v kufru nějaké černé oblečení. To pro případ, že by někdo náhle umřel a bylo by nutné se zúčastnit pohřbu. Meghan černá sluší, ale doufejme, že se jí tyto smutné události vyhnou co nejdéle.

    Musí mít černé oblečení v kufru
    Autor: www.profimedia.cz

  • 11.

    V šatech musí mít závaží

    Meghan má skvělou postavu a bude ji mít ještě lepší! Tohle pravidlo je vskutku pikantní. Ženy z královské rodiny totiž ve svých sukních musí nosit závaží, aby se z nich nestaly další Marilyn Monroe. Při zavanutí vánku má být zkrátka látka na svém místě, a ne poletovat někde v oblacích a odhalovat to, co má zůstat skryté.

    Vévodkyně Meghan ze Sussexu měla problém uhlídat ve větru vlasy
    Autor: profimedia.cz

  • 12.

    Selfie

    Selfie v současné době fotí snad každý. Vyfotit se a posléze to publikovat na sociální síti. Toto milovala i Meghan Markle, ovšem to ještě byla americká herečka, která si mohla dělat, co chtěla. Již se z ní však stala vévodkyně ze Sussexu a stala se členkou rodu Windsorů. Od této chvíle jsou pro ni selfie naprosté tabu. Proč jsou pro královskou rodinu selfie zapovězena, pro Tatler v roce 2014 osvětlil americký velvyslanec Matthe Barzun, který řekl, že královna je shledává »znepokojivými« a »zvláštními«. Ovšem, jak zmiňuje Mirror, Meghan si na tento zákaz zvykla rychle. Po oficiálním ohlášení jejích zásnub s princem Harrym navštívila Nottingham, kde se odmítla vyfotit s jedním párem se slovy: „Není nám povoleno fotit selfie.“

    Selfíčka na Instagram už nesmí nahrávat.
    Autor: ČTK, Instagram

    Selfíčka na Instagram už nesmí nahrávat.
    Autor: Instagram

  • 13.

    Nesmí chodit sama ven

    Vévodkyně ze Sussexu si musí zvyknout na to, že už nikdy nesplyne s davem. Stala se členkou jednoho z nejstarších a nejslavnějších rodů světa, z čehož plyne i zájem o její osobu. Pokud si tedy bude chtít vyrazit do města či pouze vyjít do parku, musí počítat s tím, že s ní půjde i početná ochranka.

    4006339:full:true:true

    Meghan Markle
    Autor: instagram.com

  • 14.

    Sociální média

    Meghan byla před zásnubami s princem Harrym aktivní na sociálních sítích, kde ji sledovala velká řada fanoušků. Ať už byla v kavárně, na pláži či vyrazila za nákupy, vše zveřejňovala na sociálních sítích. Poté, co se zasnoubila s princem, svou aktivitu na sociálních sítích musela ukončit, což posléze, jak je v královské rodině zvykem, oznámil Kensingtonský palác.

    Meghan Markle
    Autor: Instagram.com/@meghanmarkle

    4006341:full:true:true

  • 15.

    Nesmí volit

    Ještě než prošla uličkou, aby si vzala britského prince, zažádala Meghan o britské občanství. Ovšem to neznamená, že se bude moci zúčastnit voleb. Podle Mirror na stránkách parlamentu stojí: „Ačkoliv to nezakazuje zákon, považuje se za neústavní, aby panovník volil.“ To se sice vztahuje pouze na královnu, ovšem dle úmluvy se neúčastní voleb nikdo z královské rodiny.

    Meghan Markle
    Autor: instagram.com

    Princ Harry a Meghan Markle
    Autor: ČTK, Instagram

  • 16.

    Tmavý lak

     Pokud se podíváme na vévodkyni z Cambridge, má nehty vždy nalakované lakem přirozené barvy. Tohoto příkladu se bude muset držet i Meghan, která jakožto celebrita byla zvyklá si nehty lakovat barvou, jakou zrovna chtěla. Týká se to i gelových nehtů, které jsou též zakázány.

    Meghan Markle
    Autor: instagram.com

    Princ Harry a Meghan Markle
    Autor: profimedia

  • 17.

    Minisukně

    Meghan je krásná žena, která ráda odhaluje své přednosti. To je však pro ni odteď naprosté tabu. S krátkým lemem ať už u šatů či sukní se musí rozloučit a z šatníků je vyřadit. Podle dvorní etikety musí nosit sukně pod kolena. To samé platí i u výstřihu, který je pro členku královské rodiny nepřípustný.

    Meghan Markle
    Autor: instagram.com

    Meghan Markle v roce 2015
    Autor: Profimedia

  • 18.

    Autogramy

    Jako herečka je Meghan zvyklá rozdávat své autogramy, s čímž teď musí skončit. Stejně tak jako selfie není přípustné, aby členové britské královské rodiny rozdávali podpisy. Tudíž pokud ji někdo požádá, aby mu podepsala fotografii či knihu, stejně tak jako princ Charles musí odpovědět. „Omlouvám se, ale nemáme to dovoleno.“

    Projížďku kočárem mezi davy jásajících poddaných si Harry i Meghan, chlubící se prstenem, užili.
    Autor: Reuters

    4006346:full:true:true

  • 19.

    Jít spát dřív než královna

    Pokud se sejde královská rodina, je na královně, aby večerní sešlost ukončila. Není zvykem, aby někdo odešel do postele dřív než královna.

    Svatba Harryho a Meghan
    Autor: Reuters

    První novomanželský polibek
    Autor: Reuters

  • 20.

    VIDEO: Svatba Meghan Markle a prince Harryho

    Video
    Video se připravuje ...

    CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

    Video
    Video se připravuje ...

    Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor! Redakce Blesku, Reuter

    Video
    Video se připravuje ...

    Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

    Fotogalerie
    115 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 23

Syda: Vypadá jak vypočítavá mrcha a teď má co chtěla nebo nechtěla...

(18. 08. 2018 22:06)

illyria: No a když si nalakuje nehty červeně, k večeři si vezme minisukni a dá si chobotnice, tak jí zavřou do Towru a zahodí klíč... Vzpamatujte se, může dělat co chce... A vůbec ČR není součástí VB a ani commonwealthu, tak proč sou tu stále o nich články?

(18. 08. 2018 21:55)

bublinaja: Ó Dio, a taky nemusí stát v kaufu za pokladnou, nebo řídit tramvaj či bus, péct rohlíky apod....fakt tragedie...klobouk po 18 té večer....a za to někoho platí

(18. 08. 2018 20:58)

renataren: Koukám že mediální masáž pokračuje... A víte co paní Šmuclerová? Nám je nějaká rodinka vy.chcán.ků a kriminálníků, která o.jebává daňové poplatníky v Británii někde u z.adele ... Chleba nám nezlevní a bohužel na Harryho vyšel černý Petr, že si měl vzít v rámci multikulti propagandy černošku...

(18. 08. 2018 18:58)

beruska56: Chudinka tak si ho neměla brát. Stejně ani není pric jen nějaká kukačka a ona obyčejná buboška

(18. 08. 2018 18:27)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy