Velká Británie v sobotu slavila svatbu prince Harryho (33), který v kapli sv. Jiří na hradě Windsor pojal za manželku Meghan Markle (36). Svatební ceremoniál sledovaly miliony lidí po celém světě. Svatba měla daleko uvolněnější atmosféru, než svatba prince Williama a vévodkyně Kate, která se konala v roce 2011. Možná i proto rodiče dovolili malému princi porušit jednu tradici.

Princ George doprovázel se svou mladší sestrou Charlotte Meghan k oltáři. Princ zastával roli mládence a princezna šla nevěstě za družičku. Fanoušci britské královské rodiny si však všimli něčeho zvláštního. Princ George se totiž doposud na veřejnosti objevoval pouze v kraťasech. V Británii je tradicí, že urozený chlapec nesmí nosit dlouhé kalhoty, dokud nevyroste, jelikož dlouhé kalhoty nosily děti z chudinských čtvrtí.

Kalhoty jsou vyhrazeny starším chlapcům a mužům, zatímco kraťasy jsou společenským příznakem pro chlapečky. I když se počasí mění, má se za to, že chlapec v kalhotách by byl považován za známku špatného původu. Žádný šlechtic hodný svého jména, natož člen královské rodiny po ničem takovém netouží. Ani vévodkyně z Cambridge,“ vysvětlil odborník na etiketu William Hanson pro Harper´s Bazaar a dodal, že kalhoty by mělo princátko obléknout až v osmi letech.

Všechny tedy zarazilo, že princ se na svatbě svého strýce objevil v kalhotách. „Je to poprvé, co vidíte prince George v dlouhých kalhotách?“ divil se jeden uživatel Twitteru.

„Jaký vzrušující den pro prince George! Myslím, že to bylo poprvé, co se objevil na veřejnosti oblečený v kalhotách!“ žasnul další uživatel.

„Poprvé co princ George oblékl kalhoty,“ divila se další uživatelka.

Princ se na svatbě objevil v černé uniformě, která byla inspirovaná uniformou jeho otce prince Williama a jeho strýce Harryho. V černých kalhotech s červeným pruhem a v tříčtvrtečním kabátku vypadal neskutečně roztomile. Stejnou uniformu oblékli i ostatní nevěstini mládenci. To bylo mohlo být dalším důvodem, proč mohl princ George v tento slavný den porušit tradici.

VIDEO: Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho

Video
Video se připravuje ...

Družičky a mládenci přijíždějí na svatbu Meghan a Harryho Twitter

Fotogalerie
73 fotografií