Jak vlastně Meghan k princi Harrymu přišla?

Za lásku oba vděčí společné kamarádce Violet von Westenholz. Ta se s princem Harrym zná díky jejich otcům už od dětství a Meghan poznala při práci pro značku Ralph Lauren. Dohodila jim rande naslepo v Londýně a ono to klaplo. Padli si do noty a už v létě 2016 odjeli na dovolenou do africké Botswany. Celý příběh krásné mulatky Meghan najdete zde.

 

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Svatba prince Harryho a Meghan Markle
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
23:45
20. 5. 2018

Vážení čtenáři, náš online přenos pro dnešek končí. Dění kolem královských novomanželů ale budeme sledovat i nadále. V pondělí vás také na stránkách Blesk.cz čeká velká Františčina módní policie z královské svatby a mnoho dalšího! Děkujeme za pozornost.

 
23:38
20. 5. 2018

Byli svoji jen pár hodin a už se musel Harry své manželky vzdát. Ale jen na chvíli. K tanci mu ji totiž odloudil hollywoodský elegán George Clooney. Ten je zřejmě vášnivý tanečník, na parket totiž podle deníku Daily Mirror vyzval i Meghaninu švagrovou Kate. Přestože by jeho "Smím prosit?" chtěla slyšet snad každá žena na světě, dostal fešný herec nakonec přeci jen košem! Tanec mu odmítla Harryho teta Fergie, vévodkyně z Yorku. A prý tím pořádně pobavila všechny přítomné.

 
22:15
20. 5. 2018

Harry a Meghan se rozhodli hned naplno skočit do víru královských povinností. Podle deníku Daily Mirror už mají naplánovánu první oficiální cestu po zemích Spojeného království. Odstartují ji v říjnu v Austrálii a dále mají v plánu Nový Zéland, Fiji a souostroví Tonga.

 
20:34
20. 5. 2018

Harryho kamarád Ignacio „Nacho“ Figueres, špičkový hráč koňského póla, poodhalil světu opět o něco více z posvatebního večírku. Na Instagram umístil snímek pozvánky na slavnostní recepci. Na první pohled bouchne do očí, jak je rozdílná od oficiální pozvánky, kterou byli zváni hosté na svatbu. Následně se ovšem asi zalekl reakcí a fotku ze sociální sítě zase stáhl. Než se tak stalo, mohli si fanoušci přečíst jeho osobní přání novomanželům.

 

Můj drahý příteli. Mám z vás obrovskou radost. Nezasloužíte si nic, než to nejlepší. Přeji vám, aby byly vaše životy prostoupeny štěstím. Děkuji vám za všechny, že jsme mohli být součástí vašeho velkého dne. To nejlepší však teprve přijde,“ napsal s odkazem na blížící se večírek, kterým se novomanželé i s hosty protancovali do brzkých ranních hodin.

 
20:07
20. 5. 2018

Některé nevěsty si svou svatební kytici suší na památku, nebo ji hází mezi dav vdavek chtivých kamarádek. Meghan ale tuhle možnost neměla. Svatební pugét byl po obřadu převezen do Londýna a položen na hrob neznámého vojína ve Westminsterské katedrále. 

 
19:49
20. 5. 2018

Žádná selfíčka, ani tmavý lak na nehty! Podívejte se, co všechno Meghan od včerejšího dne nesmí:

Z Meghan je vévodkyně ze Sussexu: 8 věcí, které od teď nesmí

 
18:36
20. 5. 2018

Královská rodina už Meghan zřídila její vlastní oficiální internetovou stránku na webu royal.uk. Vévodkyně ze Sussexu je zde prezentována jako "hrdá feministka, dobrovolnice a bojovnice za sociální spravedlnost".

 
17:20
20. 5. 2018

Kensingtonský palác zveřejnil na svém Twitteru skicu Meghaniných svatebních šatů.

 
16:48
20. 5. 2018

Harry a Meghan právě podle britských médií po protančené noci opustili hrad Windsor. Zamířit by měli do svého sídla Nottingham Cottage, kde už spolu nějaký čas bydlí. V úterý by se pak měli objevit na oslavách narozenin prince Charlese v Buckinghamském paláci.

 
16:29
20. 5. 2018

Cíl svatební cesty novomanželů ještě nebyl oznámen, očekává se ale, že se vydají do Namibie nebo Botswany. S odjezdem budou ovšem muset několik dnů počkat, v úterý se totiž pár zúčastní recepce v Buckinghamském paláci u příležitosti oslavy 70. narozenin princova otce a následníka trůnu Charlese. V této souvislosti se také proslýchá, že vzhledem k určitému odkladu svatební cesty by mohli novomanželé ještě před ní strávit několik dnů v Irsku.

Botswana by se mohla ocitnout na špici seznamu cílů svatební cesty nejen jako země nabízející ohromující svět divočiny, nádherné scenérie a co je důležité - soukromí před příliš zvědavýma očima. Je to navíc místo, které novomanžel princ Harry dobře zná a miluje a kam vzal svou tehdejší snoubenku v roce 2017 na oslavu jejích 36. narozenin.

 
15:47
20. 5. 2018

Stejně jako miliony lidí po celém světě, i Meghanin otec Thomas Markle (73) sledoval svatbu své dcery doma v televizi. Kvůli infarktu a nahraným paparazzi fotkám své dceři musel oznámit, že se jejího velkého dne nezúčastní. Nechtěl královské rodině po provaleném průšvihu způsobit další zostuzení.

Co novomanželům po jejich novomanželském slibu vzkázal, čtěte zde.

 
14:56
20. 5. 2018

Jak už bylo několikrát zmíněno, hosté na svatbu a následně na hostinu byli vybíráni velmi pečlivě. Princ Harry s Meghan Markle svůj velký den pojali poněkud neformálně a nepozvali například politiky a státní příslušníky z Evropy i Ameriky.

Přesto se na seznam VIP hostů dostaly i dvě Češky. O koho šlo, se dočtete zde.

 
14:29
20. 5. 2018

Kapli sv. Jiří na hradě Windsor, kde si v sobotu princ Harry a Meghan Markle řekli ano, je zahalena několika tajemstvími. Kapli hlídají královnina zvířata, má zvláštní intimní atmosféru a jsou v ní pozůstatky Ježíšova kříže. Více o magickém místě a jednom z oficiálních sídel královny Alžběty II. se dozvíte zde.

 
14:02
20. 5. 2018

Královskou svatbu ve Windsoru sledovaly tisíce fanoušků. Někteří tu čekali i několik dní. Teď už jsou ale všichni pryč a na řadu tak přišla úklidová četa.

 
13:30
20. 5. 2018

 Silná slova vypustil z úst novinář a spisovatel autobiografií, hlavně těch o členech královské rodiny, Andrew Morton. „Myslím, že dřív než se Meghan naučí správně vyhláskovat Leicester a Torquay, otěhotní,“ řekl spisovatel Daily Star Sunday.

Jsem si jist, že opravdu nebude schopná podílet se na pracovních povinnostech královské rodiny na plný úvazek až do svých čtyřiceti,“ vysvětlil.

Andrew Morton měl tu možnost poznat Meghan Markle během času, který s ní strávil při psaní její autobiografie. Morton psal o životě Harryho matky Lady Diany.  

 
13:00
20. 5. 2018

Jistý přítel nevěsty a ženicha britskému Sunday Times prozradil pár dojemných slov během proslovu prince Harryho. „Nemůžu se dočkat strávit s tebou zbytek života,“ říkal své manželce Meghan. „Jsme zajisté dobrý tým,“ řekl také.

Také vychválil Meghan, jak skvěle se dokázala poprat s extrémně těžkým uplynulým týdnem před svatbou, kdy se dozvěděla, že její otec po skandálu s nahranými paparazzi fotkami a infarktu zrušil účast na svatbě. Nezapomněl ve své řeči ani na Meghaninu matku Doriu Ragland.

Ten den to byl jeho druhý projev. Poprvé k hostům promluvil už na slavnostním obědě.

 
12:26
20. 5. 2018

Na večírku si princ Charles a jeho syn William sice dovolili vytáhnout pikantní historky ze života prince Harryho, ale jakákoliv zmínka o Harryho skandálech byla zakázána. A to platilo pro všechny přítomné hosty.

 

Princ Harry se totiž v posledních měsících sice tváří jako slušňák a elegán, ale zase takové neviňátko ve skutečnosti není. Má za sebou pořádnou hrstku skandálů, z nichž nejhorší byla uniforma s hákovým křížem. Co dalšího rudovlasý princ provedl?

 

 
12:13
20. 5. 2018

Podle deníku Mirror královna Alžběta II. před několika minutami opustila hrad Windsor. Sama bez doprovodu manžela prince Philipa nasedla do vozu a vydala se směrem do kostela na nedělní mši.

 
10:43
20. 5. 2018

Den po královské svatbě také unikla informace, že hollywoodský herec George Clooney a jeho manželka Amal měli problémy dostat se na posvatební party. Před vjezdem do Frogmore house ve Windsoru jejich vůz Audi S5 zadrželi policisti.

 

U jejich vozu strávili deset minut a při pohledu do okénka auta bylo vidět, že slavný herec na policisty gestikuluje rukama. Jako by jim snad musel vysvětlovat, kdo je. Nakonec se ale dohodli a po deseti minutách zdržení mohl George Clooney s Amal vjet do areálu a zúčastnit se večírku.

 
10:38
20. 5. 2018

Už je také jasné, kde budou novomanželé po svatbě bydlet. Naštěstí pro ně je nečeká žádné velké stěhování. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu zůstanou v Nottigham Cottage na půdě Kensingtonova paláce. Princ Harry už tam bydlel a krásná Meghan se k němu během jejich vztahu postupně přistěhovala. Až odteď to bude ale oficiálně její domov.

 

Manželský pár se také netají tím, že by co nejdříve rád začal pracovat na potomcích. A v tomto domě by se jim mohlo zadařit. Před nimi tu bydlel Harryho bratr William s manželkou Kate, kteří zde založili svou rodinu. Poté se přestěhovali do Norfolku, ale loni se opět vrátili do Kensingtonova paláce, konkrétně do Apartmanu A1. William se svou rodinou budou tam bratrovi Harrymu nablízku.

 
10:12
20. 5. 2018

Tradiční líbánky vévoda s vévodkyní ze Sussexu kvůli oficiálním povinnostem zatím musí odložit. Zatím není přesně známo, kam by se novomanželé měli vydat, ale vzhledem k jejich vášni pro Afriku, bude jejich cesta směřovat velmi pravděpodobně sem. Jak Harry, tak Meghan se tu věnovali své charitativní činnosti. Do své milované Botswany Harry, dle světových médií, vzal Meghan loni oslavit její 36. narozeniny. 

 
10:02
20. 5. 2018

Během neděle by se novomanželé měli vrátit zpět domů, do Kensingtonského paláce. Již v úterý by je měla čekat první společná novomanželská oficiální povinnost - a sice účast na oslavě 70. narozenin prince Charlese, které tedy oslaví až v polovině listopadu, pro slavnost byl však vybrán již květen (podobná zvyklost platí pro narozeniny královny Alžběty II., která má narozeniny v dubnu, ale oficiální oslavy probíhají v červnu).

 

Oslava proběhne v zahradách Buckinghamského paláce a kromě novomanželů jsou očekáváni také princ William a vévodkyně Kate s dětmi. Všichni doufají, že s sebou vezmou také novorozeného prince Louise, který na svět přišel před měsícem. 

 
9:24
20. 5. 2018

Ač byl scénář svatby pečlivě plánovaný a několika zkouškami prověřený, aby klapl do posledního puntínku, přece tu bylo několik věcí, které ani snoubenci, ani pečlivě vybraní hosté, královská smetánka, nevychytali. Expert na řeč těla rozebral chování prince Harryho, který byl chudák nervózní jako malý kluk. O tři roky starší Meghan vedle něj působila jako klidná síla a Harrymu byla během obřadu pevnou oporou. 

 

Velkým překvapením bylo chování Harryho exmilenky. Tak během svatby chvílemi připomínala hromádku neštěstí, chvílemi vypadala mezi dojatými a šťastnými hosty jako pukavec.

 
8:58
20. 5. 2018

Večírek korunoval ohňostroj, který byl vidět do celého okolí. 

 
8:35
20. 5. 2018

Outfit inspirovaný tichomořskými ostrovy na večírek oblékla třeba tenistka Serena Williams, která je Meghaninou blízkou kamarádkou.

 
8:20
20. 5. 2018

Meghan se na večírek převlékla opět do sněhobílé a bez jakéhokoli zdobení jednoduché róby od Stelly McCartney. Podívejte se, jak druhé Meghaniny šaty okomentovala Františka Čížková. 

 
8:15
20. 5. 2018

Bůh ochraňuj královnu! Dobré ráno, Česko. Hlásíme se vám se třetím dnem našeho svatebního online zpravodajství. Zatímco ve Windsoru se probouzejí po svatebním večírku, který byl podle prvních střípků a ohlasů:

 

Díky Harryho vtípkům zábavný!

 

Díky Charlesově proslovu dojemný, až lidem padaly slzy jako hrachy!

 

A samozřejmě díky překrásné nevěstě a zamilovaným novomanželům to nejbáječnější, co kdy hosté zažili!

 

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Závoj byl zdoben květinami.
Autor: profimedia.cz

Video
Video se připravuje ...

Královská svatba – Harry a Meghan dodrží tradici. Reuters

Video
Video se připravuje ...

Svatbu Meghan a Harryho budeme vysílat živě! E!

Fotogalerie
436 fotografií