Hudebník se už delší dobu potýká s nepříjemnou a bolestivou nemocí. Již v únoru s tím byl u doktora, ale ten zprvu nevěděl, o co se jedná. Diagnostikovali mu růži, tedy infekční povrchové onemocnění kůže. Obvykle bývá způsobeno nezdravým životním stylem, stresem či únavou.

Problémy s pokožkou má ale i nadále, což se ukázalo i na premiéře nového muzikálu Michala Davida (57). Tam Slováček dorazil po boku Gelemové, během celého večera popíjel víno a očividně se dobře bavil.

V oblasti spánků měl ovšem manžel Dády Patrasové (61) dost nezvyklé puchýřky. Oslovili jsme proto renomovaného dermatologa, který okamžitě poznal, o jakou kožní nemoc jde. „Jedná se o pásový opar neboli herpes zoster, který je v době výsevu puchýřků pro své okolí infekční,“ uvedl odborník.

VIDEO: Noční záběry, na nichž jsou Slováček s Gelemovou. Kde strávili noc?

Video
Video se připravuje ...

Slováček zase s milenkou Gelemovou! Odvezla si ho v noci domů! Marek Pátek, Pavel Machan

Sám Felix ale s novináři mluvit nechtěl a nepotvrdil tak, že má skutečně toto virové onemocnění. Pokud jím ale opravdu trpí a ví o tom, návštěvou divadla dost riskoval. Podle dermatologa by totiž pacient s pásovým oparem měl raději odpočívat a ležet doma v posteli.

Co je pásový opar?

Je to velmi bolestivé infekční virové onemocnění. Podnětem je nejčastěji oslabení imunity. Rizikovým faktorem pro rozvoj je stáří nad 60 let. Spouštěčem je únava, stres či porucha výživy. Základním znakem nemoci je tvorba puchýřků. Inkubační doba je sedm až 14 dní.

Období nakažlivosti bývá zhruba jeden až dva dny před prvními příznaky a maximálně pět dní po objevení puchýřků a po jejich zaschnutí. Omezit onemocnění lze dostatečným odpočinkem, příjmem vitaminu C či častým pobytem na čerstvém vzduchu a otužováním.

VIDEO: Felix Slováček se veřejně vyznal z lásky! Manželce prý přeje to samé.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček: Veřejné vyznání milence! Zamiloval jsem se a být s ní je nádherné. Přeji Dádě, aby poznala to samé. Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
55 fotografií