Donutil, který v kriminálce ztvárňuje šéfa právnické kanceláře Rudolfa Černého, si zakládá na herecké profesionalitě. Co ho tak dokáže spolehlivě vytočit, jsou průtahy kvůli nepřipravenosti či nezkušenosti jeho kolegů. „Někdy už vám ujedou nervy, když ten člověk nedokáže ani posedmnácté říct jednu větu,“ přiznal v rozhovoru pro Týdeník Televize.

Kvůli jeho výbuchům ho tak často lidé považují za morouse. „Vím, že ze všech možných stran na mě prší poznámky, jak jsem nerudný, nepříjemný, domýšlivý, hamižný, arogantní,“ potvrdil Miroslav s tím, že se snaží výlevy omezovat. „Samozřejmě chci být nejlepší,“ doplňuje.

Ostatně své kariéře plné úspěchů ve filmu i na divadle už hodně obětoval. „Jsem pokorný ke všemu, čeho jsem dosáhl. Vím, co to stálo za úsilí, za obrovskou dávku zdraví. Ten, kdo si tím neprošel, a to pomíjím nemoci, které mě svého času velmi pronásledovaly, nepochopí, co to je za strašnou dřinu,“ vysvětluje představitel Truffaldina v legendárním divadelním představení Sluha dvou pánů.

VIDEO: Vzpoura proti Národnímu! Donutil objede se Sluhou dvou pánů republiku

„Co všechno člověk musí obětovat. O tom by mohla vyprávět moje rodina, jak často se se mnou vidí, když chci dokázat to, co jsem dokázal, a být tam, kde jsem,“ dodal pro Týdeník Televize Donutil, jehož syn Martin (26) šel přitom v jeho šlépějích a zahrál si například v seriálu Četníci z Luhačovic.

Fotogalerie
55 fotografií