Na to, že se Noid potatil, to zatím ovšem vypadá. S Lucií Bílou (51) mu manželství vydrželo dva roky. A teď to druhé s Gabrielou Dvořákovou (28), se kterou má dceru Terezku (2,5), ani ne tři roky po svatbě míří k rozvodu. „Není mi z toho vůbec veselo. A především bych opravdu nerad, aby Vašek přišel o Terezku. Vím, jak moc na ní lpí,“ svěřuje Blesku zpěvákův otec.

„S druhou manželkou Lenkou, se kterou jsem měl Vaška a Štěpána, jsem žil pouhých deset let. Byl jsem jí nevěrný a Lenka se mi nakonec pomstila tím, že si začala románek s jiným mužem. Já jsem je jednou přistihl a byl konec,“ vypráví Václav Bárta starší.

Když bylo Noidovi, kterému se tak přezdívá odmalička, pouhých osm let, táta s mámou se rozvedli. „Aby mne Lenka potrestala, zakázala mi se s kluky stýkat,“ vzpomíná táta Bárta. Exmanželčina nenávist se prý odrazila i v tom, že když malý Noid jednou za čas spatřil otce, bral před ním nohy na ramena.

„Se syny jsem se pořádně neviděl dvanáct let,“ komentuje pan Václav. Vztah s tátou Noid dokázal malinko napravit až v dospělosti. Impulzem bylo to, že mu otec, který se celý život zabýval psaním pohádek a písní pro rozhlas, jednoho dne poslal svoje písničky nazvané Kolíbačky.

Václav Noid Bárta: Otcem jsem jen 5 hodin denně!

Video
Video se připravuje ...

Václav Noid Bárta: Otcem jsem jen 5 hodin denně! Kristýna Léblová, Petr Soukup

Jedna z nich byla o starém králi a jeho několika dětech – tím starým králem byl myšlen právě Bárta starší a jedním z dětí byl přirozeně Noid. Ten, když si to poslechl, okamžitě zavolal: „Tati, já už to dál nevydržím. Musíme se vidět.“ K úplnému usmíření s tátou došlo, když bylo Vaškovi 21 let, tedy jen rok předtím, než začal chodit s Bílou.

Fotogalerie
26 fotografií