Janu Hrušínskému totiž praskl žlučník, pak tepna v břiše a dostal oboustranný zápal plic. Dvanáct dní ležel v umělém spánku. Život ohrožující zdravotní potíže šéfa divadla podle očitého svědka zavinila hádka s Bárou Hrzánovou (51). „Nebudu nikoho jmenovat. Jde o herečku, která má mnoho důvodů, aby měla naše divadlo ráda a chovala se k němu i ke mně slušně,“ upozornil Hrušínský.

Podle zdroje z Jezerky konflikt vyprovokovala nabídka alternace při studování nové hry. „Herečka roli chtěla, ale neměla čas ji hrát. Proto jsem jí nabídl alternaci, tedy střídání se v roli. Nemohu si totiž dovolit nastudovat představení za tři čtvrtě milionu a pak ho uvádět jednou za dva měsíce,“ vysvětlil principál. Hrzánová by tak odehrála premiéru a pak vystupovala podle svých možností. Její kolegyně by v představení hrála podle potřeb divadla. Nic neobvyklého. „Jenže dotyčná osoba se smrtelně urazila. Řekla, že ji přece nemůže nikdo nahradit. Od té chvíle jsme se neviděli,“ říká Hrušínský.

Všechno zlé je ale pro něco dobré. Když herce a principála probudili z umělého spánku, chodila za ním nejen manželka Miluška Šplechtová (58), dcery a kolegové z divadla. „Přišel za mnou i brácha,“ pochlubil se Jan. „Měli jsme s Rudlou v minulosti nějaké spory, ale už se vše vyřešilo. A když mě navštívil v Krči, povídali jsme si spolu skoro hodinu. Bylo to moc příjemné setkání, tak v klidu jsme se dlouho nepotkali,“ pochvaloval si rekonvalescent.

Fotogalerie
12 fotografií