Neplánované matčino těhotenství zkomplikovalo život celé rodině. Mariin otec donutil svou ženu odložit nechtěnou holčičku a svůj vztek si vyléval na nejstarší dceři. „Zkazil mi celé dětství. Byla jsem bita za všechno. Za trojku ve škole nebo za průšvihy mých mladších sester. Naposledy to bylo ve čtrnácti, kdy přišel domů opilý a zmlátil mě tak, že mi píchl do oka! Málem jsem oslepla,“ vypráví rozklepaným hlasem Marie v pořadu na Blesk.cz Úsměv vám sluší. 

Násilí za zavřenými dveřmi trvalo až do jejích 21. narozenin, kdy se odstěhovala, vdala a porodila tři děti. Bohužel si vzala alkoholika, který se ji pokusil také napadnout. Marie ale zareagovala včas a dala mu facku jako první. Tím ho nadobro zarazila. Štěstí našla až po deseti letech, kdy se rozvedla a vdala za nynějšího partnera, se kterým má další dceru. Otec jí přesto ztrpčoval život až do své smrti.

„Mně se ulevilo, ale maminka to těžce nesla, přestože ji mlátil do poslední chvíle. Zvykla si na něj a krátce po jeho smrti onemocněla. Má nádor na mozku a k tomu se přidala mozková mrtvice. Už nás ani nepoznává,“ posteskla si žena s tím, že si její maminka ve svém stavu vzpomněla na odloženou dceru. 

„Uvažovala jsem, že ji vyhledám, ale nic o ní nevím. Jen že se jmenovala Alena a že si ji někdo adoptoval. Ale myslím, že by to maminka ani nechtěla. Jednou jsem se jí na ni zeptala a ona se mnou pak dlouho nemluvila,“ vysvětlila Marie, že nechce mamince působit další bolest.

Marie byla během celého dne netrpělivá, jak její proměna dopadne. Nechala se v salonu Royal & Beauty Spa zkrášlit také proto, aby udělala radost svému muži k jeho 60. narozeninám. Kadeřnice dodala krátkým vlasům šmrncovnější střih a oživila je medovou barvou. Vizážistka jí zvýraznila obočí, což bylo v celém líčení nejzásadnější, a poradila jednoduché triky se šminkami. Stylista Karel Dominic Stix doporučil obměnit šatník z obchodního domu C&A o pudrové barvy a zvířecí vzory, které na jaře poletí.

Psycholog radí: Vyhněte se setkání!

„Vzhledem ke zdravotnímu stavu maminky paní Marie bych setkání s odloženou dcerou nedoporučoval. Byl by to pro ni velký šok a zátěž. Zároveň se domnívám, že Mariina maminka trpí tzv. Stockholmským syndromem, kdy si oběť vypěstuje kladný vztah ke svému agresorovi, proto nyní po svém manželovi teskní. Fakt, že ji celý život bil a týral, nejspíš bere jako trest, že ho kdysi podvedla. A Marie se »provinila« tím, že byla nejspíš v tu dobu na nesprávném místě v nesprávný čas,“ řekl Blesku PhDr. Jiří Novák.

Video
Video se připravuje ...

Proměna týrané Marie: Z otcových facek téměř oslepla! Trpěla za matčinu nevěru! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Robert Klejch

Fotogalerie
28 fotografií