První trápení přišlo, když ji opustil první manžel, námořník, a nechal ji samotnou se dvěma dětmi. Naštěstí se brzy vdala za současného muže, s nímž si přála miminko. Nález na děloze jí to ale nedovolil, a tak se smířila s tím, že velkou rodinu mít už nikdy nebude.

To však netušila, jaká ji čeká tragédie. „Jeli jsme s manželem a synem na výlet ke známým a Honzík jel na motorce. Z JZD vyjelo nějaké auto, které mu nedalo přednost a srazilo ho. Jeli jsme deset aut za ním, a když jsme přišli s manželem na místo, byl už mrtvý,“ rozplakala se Hana při vzpomínkách.

Z šoku se nemohla vzpamatovat a doma si připravila provaz. „Nechtěla jsem žít, chtěla jsem jít za ním,“ svěřila se s tím, že nebýt manžela, který ji našel, oběsila se. Urnu se synovými ostatky má dodnes v ložnici.

Video
Video se připravuje ...

Proměna paní Hany: Zabil se jí syn, dcera zemřela na rakovinu! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

Sotva se otřepala z hrůzné tragédie, onemocněla rakovinou a přišla o prs. Nedlouho nato si zlomila obratle a prodělala dvě operace páteře. Jediná radost, která jí zbyla, byla dcera a vnoučata. Ani s nimi si ale dlouho šťastných chvil neužila. Lékaři objevili Šárce rakovinu plic. Léčbu navíc zkomplikovala mozková mrtvice, po které ochrnula na půlku těla. Netrvalo dlouho a její plíce se postupně naplnily vodou. „De facto se utopila,“ přiznala se slzami v očích paní Hana.

Její zeť pak nechal Šárku zpopelnit, urnu odmítl nebohé Haně dát, a dokonce jí ani neřekl, kde její dceru pohřbil. Dlouho pak její hrob hledala. Poté s ní zeť přerušil veškeré kontakty. Ač se osud s Hanou nemazlil, dokázala vždy zabojovat a jít dál. I proto se přihlásila do pořadu Blesku Úsměv vám sluší, který jí dodal již dávno ztracenou chuť do života.

Psycholog Jiří Novák: Prodlužuje si bolest

„Se smrtí dětí se člověk jen těžko vyrovná, ale paní Hana udělala po smrti syna velkou chybu. A sice že si nechala doma urnu s jeho ostatky. Tak si svou bolest velmi prodlužuje a nedovolí smutku nikdy odejít. Je potřeba se z toho vyplakat a ono to za tři až čtyři měsíce přejde. Navíc se domnívám, že její rakovina mohla propuknout právě kvůli tomu, že svůj organismus celý život zatěžuje nešťastnou tragédií. Co se týče jejího zetě, jeho chování je velmi necitelné,“ říká PhDr. Jiří Novák.

Péče profesionálů jako pohlazení po duši

Den plný relaxace a hýčkání, který si dopřála v salonu Royal&Beauty Spa, paní Hana nikdy nezažila. Proto nechala kadeřnici i vizážistce zcela volnou ruku v jejich nápadech na proměnu. Stylista v obchodním domě C&A pak zvolil takové oblečení, které jí dodalo patřičnou ženskost a šmrnc.

Video
Video se připravuje ...

Proměna paní Hany: Zabil se jí syn, dcera zemřela na rakovinu! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

Přihlaste se i vy!

V pořadu Úsměv vám sluší se reportérka Tereza Kühnelová za pomoci týmu odborníků snaží změnit život ženám s těžkým životním příběhem. Pořad se vysílá každou druhou středu na Blesk.cz. Pokud i vy chcete najít svou krásu a změnit svůj osud, napište nám a pošlete svou fotografii na promena@blesk.cz a my vám vykouzlíme úsměv na tváři.

Fotogalerie
26 fotografií