Sedm dlouhých hodin bojovali lékaři v Thomayerově nemocnici o život herce Jana Hrušínského. Ani po operaci však nebylo vyhráno. Herec musel být uveden na 12 dní do umělého spánku, aby se trochu zotavil. „Museli mi udělat tracheotomii. Nemohl jsem totiž sám dýchat, měl jsem oboustranný zápal plic,“ svěřil se Aha! Hrušínský.

Hrušínský vdechl tekutinu, která se mu po prasknutí žlučníku vylila do těla. „Chtěl bych poděkovat všem z pavilonu B3 Thomayerovy nemocnice. A taky profesoru Pirkovi z IKEM,“ řekl herec, který se zase pomalu vrací do běžného života. „Na vině mého kolapsu byl zřejmě stres z podnikání v kultuře. Vést divadlo je neskutečně složité,“ uvedl. „Doufám, že jsem si zdravotní problémy vybral už jednou provždy.“

Po měsíčním pobytu v nemocnici je tedy herec už zase doma. „Pomalu vyřizuju resty. A těším se na natáčení pohádky Řachanda, kde mi zbývá dokončit několik obrazů. Práce na Řachandě jsou pro mě hotové lázně, dlouho jsem nezažil tak příjemné natáčení,“ svěřil se ředitel Divadla Na Jezerce, který už musí připravovat novou sezónu.

Fotogalerie
3 fotografie