„Ta jeho práce spočívala v tom, že byl kapitánem, který mučil lidi. Estébácká svině, která strkala hřebíky pod nehty. Vymýšlel nejrůznější metody, jak z nich vytlouct nějaké informace, a někteří mu umírali pod rukama,“ popsal Kaiser roli bývalého agenta StB s přezdívkou Rudý kapitán, specialistu na »konečné« výslechy. Právě on je hlavním padouchem filmu inspirovaného skutečným příběhem.

Zahrát lidskou bestii ale nebylo pro herce to nejtěžší. Víc než ztělesnění nadpozemského zla mu daly zabrat hodiny v maskérně, kdy mu do zad maskovali obří šroub v krvavé ráně nebo kaskadérsky náročné scény rvaček a scén z hořící chaty. „Kvůli filmu nastoupil do velmi tvrdého tréninku s kaskadéry,“ prozradil producent filmu Viktor Tauš.

Příběh se odehrává v horkém létě 1992, půl roku před rozdělením Československa. Na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka s hřebíkem v hlavě. Mladý detektiv Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB. Všechny stopy vedou k Rudému kapitánovi. Krauz však není sám, kdo ho hledá...

Fotogalerie
8 fotografií