Na natáčení filmové pohádky režiséra Miloše Šmídmajera (55) se Stránský, který je známý třeba ze seriálu Doktoři z Počátků, těšil. „Hrál jsem asi všechno, ale čerta ne,“ smál se herec, kterého na pekelníka maskovali přes hodinu.

Během natáčení došlo ale na strašidelně vypadající situaci, kdy představiteli Lucifera zmrzl úsměv na rtech. Za všechno mohl jeho kostým.

„Při jedné klapce jsem si krásně šlápnul do svého pláště a rozplácl jsem se asi o půl metru jinde, než kde jsem se měl původně rozplácnout a kde na mě čekala matrace. Na tu jsem se bohužel netrefil a vzal jsem to v podstatě kostrčí o hranu schodu,“ živě si vybavuje hrůzostrašný pád Stránský.

Dohrál v bolestech

Na zlomeniny naštěstí nedošlo, následkům se ale Lucifer neubránil. „Po pár dnech se mi na zadku vylila nádherná modřina,“ prozradil Martin s tím, že v natáčení pokračoval dál. „Měl jsem dohromady asi šestnáct natáčecích dní a po tom pádu to bolelo jak čert, ale přerušovat jsem nic nemusel,“ vysvětlil hrdinsky herec Blesku.

Blesk Víte, že?

Jediného čerta, který o sebe v pohádce pečoval, hrál Roman Vojtek (42). „Všichni byli takoví klasičtí, špinaví, chlupatí a zanedbaní čertové a já jsem byl jediný metrosexuál. Měl jsem havraní vlasy, knírka a pečoval jsem o sebe.“

Čert z Ameriky

Menší roli čerta na žádost Miloslava Šmídmajera přijal i věhlasný režisér Miloš Forman (82). Tehdy přiletěl z Ameriky.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční Lesk: Co dnes dělají nejslavnější pohádkové princezny? Blesk TV

Fotogalerie
10 fotografií