„Z pekla štěstí jsem si užil dvakrát, natočily se dva díly a se Zdeňkem Troškou to byla skvělá práce,“ prozradil deníku Blesk herec, který i přesto zažil během filmování perné chvíle.

„Noční natáčení v rozpadlém kostele poblíž Mariánských Lázní bylo ale dost vyčerpávající. Od 17 do 6 do rána. To mi byla zima i v čertovském kožichu,“ tvrdí Vydra.

Kostým měl Vydra jako Starý čert tak dokonalý, že se mu spolu s jeho filmovým parťákem Rudolfem Kubíkem (49), coby mladším čertem pomocníkem, povedlo způsobit pár lidem pořádný šok.

„Měl jsem kdysi půjčený malý kabriolet a jeli jsme s Rudou Kubíkem jako dva čerti z maskérny na plac,“ vzpomíná herec na úsměvnou historku.

„Jeli jsme kolem kostela, kde byl zrovna konec mše a věřící vycházeli ven. V tu chvíli kolem nich projeli dva čerti v kabrioletu. To bylo hodně vtipný!“ svěřil se se smíchem Vydra.

Šlapání na jazyk

Vydra v obou dílech pohádky jako Starý čert pořádně šišlá. „To jsem si sám vymyslel. Byla to jedna z charakteristik mého Starého čerta,“ přiznal s úsměvem herec.

Zažraná špína

Maskování do kostýmu čerta je vždy složitější proces, aby vypadali herci důvěryhodně.

„Nejprve nás začali líčit mastnou tělkou, a to vůbec nešlo dolů. Takže jsme s Rudou Kubíkem po natáčení strávili vždycky asi půl hodiny ve sprchách a dřeli ze sebe černou barvu,“ prozradil Vydra, kterého nakonec museli začít líčit suchou tělkou, aby pak mohl vůbec mezi lidi.

Fotogalerie
7 fotografií