Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Medvědi trénují na filmování v Rumunsku: Hugo vysedává u stolu jako štamgast!

Autor: Jana Ulrichová - 
4. ledna 2015
08:15

Žádné přejídání a lenošení. Medvídci Hugo a Bára chovatele Jaroslava Kani (55) z Veletic na Žatecku, který je cvičí pro film a reklamu, ani na přelomu roku nezahálejí. Učí se sedět u stolu.

„Dostali jsme nabídku na film, který se bude točit v lednu v Rumunsku. Produkce požaduje, aby tam medvěd seděl u stolu a jedl včelí plástev,“ řekl majitel zvířat Jaroslav Kaňa.

Se svým společníkem, producentem Jiřím Rámešem proto vytáhli zahradní nábytek a na stůl naservírovali medvědům piškoty a vánoční cukroví. Zatímco temperamentní Báru zajímá všechno okolo a příliš neposedí,

Hugo vzal přípravu na filmování se vší vážností. „Hugo je žravý, jde mu to samo. Jakmile vidí cukroví, skočí ke stolu, a sedne si, jako štamgast v hospodě,“ řekl chovatelův společník producent Jiří Rámeš.

Dodal, že nahradit cukroví za plástev s medem pak už nebude problém. Za odměnu pak oba medvídky vyvedli na procházku do polí, kde se vyběhali a vyřádili na čerstvém sněhu, který viděli poprvé v životě.

Jako pravé hvězdy

Ještě ani ne roční Hugo a Bára mají za sebou úspěšný rok. Na Slovensku natáčeli reklamu na minerální vodu, v Itálii dokument o medvědech a v Česku pohádku v německé produkci. Fotili se také na kalendář pro Mercedes.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi