Rodina Ivety Bartošové, v čele s její maminkou Svatavou, sestrou Ivanou a bratrem Lumírem, přijela do Prahy z Frenštátu pod Radhoštěm, aby společně s Ivetinými kamarády uctila její památku. Do Prahy dorazili v dobré náladě, a to nejen proto, že už dopředu věděli, že se na koncertě nebudou muset potkat s nepozvaným vdovcem Josefem Rychtářem, ale těšili se na setkání s Ivetiným synem Arturem.

"Ještě před galavečerem se všichni sešli i s Arturem. Původně měl jít do divadla a k budově je doprovodil, když ale viděl ten humbuk a zástup novinářů, radši odešel pryč,“ prozradil Blesk.cz skladatel Jarek Šimek (40), který rodinu na koncert pozval.


I když žil Artur od malička ve světlech reflektorů, pokaždé se nimi spíše skrývá. Po smrti své matky si své soukromí hlídá ještě bedlivěji. Rodina šla tedy na koncert bez Artura. Maminka Svatava se během vzpomínek na Ivetu v hledišti rozplakala. „To víte, že se mi to líbilo. I slzička mi ukápla, ale už dost,“ svěřila se Blesk.cz Ivetina matka po koncertě.

Uctění Ivetiny památky a jiných zesnulých zpěváků a skladatelů dojalo i jejího bratra Lumíra. Zatímco on odjel s rodinou hned domů, Ivetina sestra měla jiný plán. „Sestra Ivana v Praze po Královnách zůstala, zbytek rodiny se ale v noci vrátil domů. Dcery Lumíra musely totiž ráno do školy," prozradil Blesk.cz Šimek.

Fotogalerie
8 fotografií