Úterý, Karlovo náměstí v Praze, přechod pro chodce. Vorlíček na něj ještě za bílého dne vkročí a... „První, na co si vzpomínám, jsou dveře od sanitky,“ snaží se rozpomenout režisér »Popelky« a řady dalších pohádek a komedií. Reportéry Blesku přijal včera přímo na chirurgii v pražské vinohradské nemocnici, kde stále leží.

„Já si tu nehodu vůbec nepamatuju, přišla rána a ta všechno smazala. Vyprávěla mi to až tady paní, která to viděla. Prý to vypadalo hrozivě. Ležel jsem deset minut na asfaltu u tramvajové zastávky,“ líčí dnes už zase usměvavý Vorlíček.

Pozdní lítost

Viníkovi nehody už prý odpustil. „Co mi zbývá, vrátit to nejde. Vím, že i jemu to je líto. Je to totiž taxikář. Byla se tu omluvit i jeho maminka. Vím, že to neudělal schválně...,“ říká smířeně Vorlíček.

Otřes mozku

V nemocnici si poleží do zítřka. „Chtěli mě pustit už v pátek, ale poprosil jsem pana doktora, aby si mě tu nechali do neděle, protože si tady dobře odpočinu,“ už zase vtipkuje režisér.

Zcela fit taky ještě není. „Otřes mozku se rozehnal, už mi to myslí normálně. Žebra naštěstí nejsou polámaná, ale jenom zhmožděná. Zato mě zlobí kyčel, je odřená a naražená,“ postěžoval si na závěr.

Domů už se ale těší, hlavně až si zase zajde na oběd do své oblíbené hospůdky nebo ráno pro čerstvý croissant na benzínku.