Ostatním účastníkům to nejde do hlavy. Oblíbená pohádka slaví 40 křížků a hlavní protagonistka dělá mrtvého brouka. „Copak že nejede do Německa, ona ani doma v Česku nepřijme televizní štáb!“ postěžoval si režisér Václav Vorlíček (83). Prý dnes lituje, že se při obsazování hlavní role nerozhodl jinak.

Režisér Vorlíček strávil v Německu celý víkend. Je pyšný na to, že slavnou Popelku režíroval. „Šafránkovou kvůli filmu několikrát oslovili, ale ona nikdy nic neudělala. Nezajímá ji to,“ postěžoval si smutně režisér.

Opuštěný princ

Samotný princ Pavel Trávníček (63) si oslavy vychutnal. „Popelka je chloubou nejen mojí, ale celého českého filmu,“ míní herec. V Moritzburgu byl celé tři dny a dokonce si zajezdil na koni. Náladu si zkazit nenechal, i když zůstal bez Popelky.

Zaneprázdněný rádce

Herec Vítězslav Jandák (66) se oslav nemohl zúčastnit a upřímně toho  litoval. „Byl jsem pozvaný, ale mám povolební jednání a nemohl jsem si jako poslanec dovolit zmizet,“ svěřil se Blesku herec, který představoval jednoho z princových rádců. Zkrátka ale stejně nepřišel. Německý filmový štáb přijel do Česka za ním. „Jsem hrdý, že jsem mohl hrát ve filmu, který je tak úspěšný i v zahraničí,“ řekl Jandák.

Slavíka v Německu vystřihli

Na zámku nemůže chybět ani Karel Gott (74), v jehož podání zní závěrečná píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš. „Jsem opravdu rád, že je nejslavnější česká pohádka spojená s touto písničkou,“ prohlásil Slavík, který se chystá na oslavy dnes. A to i přesto, že jeho píseň v německy mluvící Popelce není! „Je to proto, že v té době běžela v Německu Včelka Mája, takže by bylo přegottováno,“ říká Karel s lítostí.

Fotogalerie
5 fotografií