"Natáčení mě velmi zasáhlo. Dodnes mě lidé poznávají jako princeznu," vyprávěla Marka ve víkendovém Dobrém ránu České televize, které se točilo na Křivoklátě, kde se odehrávají některé scény z této české pohádky.

Marka, která ani po 36 letech od natáčení filmu na svém půvabu nic neztratila, prý původně herečkou vůbec být nechtěla. "Bylo mi sedmnáct a velmi jsem se bránila. Vytáhli mě z gymnázia z dramatického kroužku," přiznala.

Natáčení pro ni ale nakonec bylo velké dobrodružství, které si užívala, byť na ni režisér Vorlíček prásknul, že k balkónovému polibku s Janem Hrušínským se zdráhala. "Pamatuji si ještě, že jsem velmi zápasila s šaty, které jsem nebyla vůbec schopná udržet v nepoškozeném stavu. Pan Menšík se tomu smál a jen tak mezi námi mi říkal Princezna Briketa," smála se.

Přestože už léta objíždí se svou kapelou Zuby Nehty Česko a svět (naposledy si zahráli v Izraeli), pohádek se nakonec úplně nevzdala. Sama je píše a spolu s kamarády hraje dětem v nemocnicích a na různých akcích.