Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Humánnější smrt oblíbené pochoutky? V téhle restauraci vám omámí humra marihuanou

Video se připravuje ...
Autor: pk - 
22. září 2018
21:11

Americká restaurace Charlotte's Legendary Lobster Pound ve státě Maine používá před zabitím humra marihuanu k jeho zklidnění. Podle tamní restaurace je tento způsob přípravy oblíbeného korýše mnohem šetrnější, uvádí BBC. 

Oblíbená pochoutka s klepety je nejčastěji připravována ponořením do vroucí vody, která ji následně usmrtí. Tento způsob se však některým zdá příliš krutý, neboť stále rostou důkazy o tom, že korýši cítí bolest. 

Hosté restaurace se pak sami mohou rozhodnout, jestli chtějí humra, který byl připravený tímto šetrnějším způsobem, nebo ne. 

Rostoucí počet vědeckých poznatků naznačuje, že ne pouze humři, ale i ostatní bezobratlí, jako jsou raci a krabi, cítí bolest. 

Majitelka restaurace Charlotta Gillová tvrdí, že konzumace humra připraveného šetrnějším způsobem pomocí marihuany jakoliv nemůže ublížit člověku. Ba naopak, maso je ještě lepší, protože korýš je více relaxovaný ve chvíli, kdy umírá. 

„Pokud se chystáme odebírat životy, musíme to dělat co nejvíce humánně a zodpovědně,“ uvedla majitelka restaurace místním novinám Mount Desert Islander.

Marihuana je ve státě Maine legální, navíc má majitelka Gillová licenci, která jí dovoluje pěstovat a využívat omamnou bylinu k medicínským účelům. 

Mražené kočky v bistrech a restauracích? Hygienička popsala, co odhalily kontroly

 

Zobrazit celou diskusi