Zatímco většina lidí otce vévodkyně Meghan za jeho činy odsoudila a dala mu najevo, že by měl už svou dceru nechat konečně v klidu, najdou se i tací, kteří ho obhajují. „Nemyslím si, že bychom jejího otce měli odbýt jako nějakého zloba, jako někoho, kdo udělal chyby. Jeho chování je výsledkem špatných rad, nebo vůbec žádných rad,“ uvedl pro britský Daily Mail Ken Wharfe (69).

Ten v letech 1987–1993 působil ve funkci hlavního tělesného strážce princezny Diany a dohlížel tak i na její dospívající syny, prince Williama a Harryho. Právě mladšího z nich ale ze současné situace viní! „Sám už si tím prošel, ví, co to znamená, když ho obtěžují média. Má padací most i padací mříže, za kterými se může schovat, když ho pronásledují. Thomas Markle ne.“

„Harry s tím ale mohl něco udělat. Mohl mu doporučit pomoc z paláce, možná že to i udělal, ale měl na tom trvat. Ale z nějakého důvodu se to nestalo,“ vysvětluje Wharfe, podle kterého je pochopitelné, že Markle se neumí s paparazzi a novináři potýkat a přijal proto ještě před královskou svatbou tučnou sumu za naaranžované fotky, které odstartovaly jeho problémy.

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Posléze se muž nezúčastnil svatby své dcery, údajně kvůli zdravotním problémům. Od té doby si stěžuje, že s ním Meghan přestala komunikovat, a tak dává všem rozhovory a bez obalu kritizuje celou britskou královskou rodinu. Dokonce se už otřel i o samotnou Dianu, když tvrdil, že jí by se nelíbilo, jak se k němu královská rodina chová.

Její bodyguard mu teď dal v podstatě za pravdu. Navíc prý podobné problémy očekával už ve chvíli, kdy Harry oznámil své zasnoubení s krásnou americkou herečkou. „Jsou to obyčejní lidé, rozvedení, žijí v jiné zemi a najednou se jejich dcera vdává za prince. Od začátku bylo jasné, že to bude problém,“ vysvětloval Daily Mailu Ken s tím, že se tomu ale dalo jednoduše předejít s pomocí řady poradců, které má Buckinghamský palác k dispozici.

VIDEO: Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla! Redakce Blesk, Reuters

 

Fotogalerie
202 fotografií