Největší šok připravili několika pozdním hostům v baru na Legionářské ulici. „Jeden z nich vešel dovnitř, chvíli koukal a pak dal zpátečku. Jeho parťák stál u dveří,“ popsala neuvěřitelnou scénu barmanka. Záznam z kamery u vchodu do podniku ukazuje, jak někteří z hostů vzápětí míří k silnici, aby uvěřili, že množství alkoholu, které jim v krvi koluje, není ještě tak vysoké...

Informace se před půlnocí dostala ke starostovi Kuřimi Drago Sukalovskému. „Volala policie, že u hřbitova pobíhají dva osli, že je odchytí, a kam prý je dáme. O půl jedné je odchytili a stejný dotaz. Říkám, že městskou zoo ještě nemáme a v jednu ráno opravdu nevím, kam s osly,“ reagoval starosta.

Provizorní řešení se nakonec našlo. Dvojice čtyřnohých tuláků skončila za plotem na travnatém pozemku přímo u policejní služebny. Spokojené lichokopytníky si pak ráno odvedli domů majitelé farmy z nedaleké Zlobice.

Pochvala na adresu policistů     

Na sociálních sítích sklidili nakonec muži zákona pochvalné komentáře. „Policisté jim dali vodu, chleba, usmívali se, co mají za plotem, oslíci byli v klidu. Policie ČR, dobrá práce,“ napsala jedna z diskutujících.

Pro další ženu to bylo zpestření časné ranní cesty do práce. „Mě to pobavilo, když jsem šla ráno v 5.30 kolem na autobus. Říkala jsem si, jestli se mi to nezdálo. Jeden z nich měl evidentní radost, že jde konečně někdo okolo a začal mrskat svojí oháňkou.“

Fotogalerie
6 fotografií