I když původně to vypadalo, že od Kluse dávají jeho kolegové a přátelé ruce pryč a na téma své účasti na festivalu se nechtěli nijak zvlášť vyjadřovat, nyní se situace obrací. Zpěvák na sociální síti zveřejnil zprávy od těch, kdo mu vyjádřili podporu.

„Najednou koukám, žes udělal to svý prohlášení o bojkotu firem a médií jednoho ze sponzorů toho festivalu. On je to shodou okolností náš trestně stíhaný premiér, že jo. A teď si představuju, že se my dva spolu potkáme a já Ti nebudu moct říct, že se za něj stydím. A přitom je to pravda,“ reagoval Jiří Macháček na Tomášovy stížnosti, jak se mnozí jeho přátelé neštítí nepřímo podporovat Babišovy aktivity.

„Máš pravdu, nejde to dohromady – stydět se za člověka, a přitom vystupovat v jeho médiích nebo někde, kde si vzali jeho prachy,“ podpořil ho, a dokonce napsal, že do bojkotu půjde spolu s Klusem. Ten už se tak nechce objevit ani v žádném médiu, které premiér vlastní (například rádio Impuls, televize Óčko či noviny Mladá fronta DNES). „Nejsem Samotář. Jsme v tom spolu," zaradoval se nad podporou Macháčka z kapely Mig 21.

Podobně ho potěšil ale i Matěj Ruppert (40). „Nejsi v tom sám a doufám, že nás bude ještě víc! Na Coloursech do doby, než buď Babiš odejde z politiky, nebo je přestane sponzorovat, hrát nebudeme a Idnes a Óčko to samé!“ rozohnil se frontman kapely Monkey Business a ze Sázava festu poslal kolegovi svou fotku v kostýmu, na kterém jsou Babiš i prezident Miloš Zeman (73) vyobrazeni bok po boku s otravným hmyzem. „Parazité," dodal Ruppert, aby nebylo pochyb o tom, co si o politicích myslí.

VIDEO: Matěj Ruppert přiznal: Chci třetí dítě, syna. Ale nevím, jestli to ještě půjde...

Video
Video se připravuje ...

Matěj Ruppert: Chci třetí dítě, syna. Ale nevím, jestli to ještě půjde... Aleš Brunclík, Markéta Reinischová

Jak začal Klusův bojkot?

„Stalo se totiž, že jsem si otevřel hubu směrem k lidem, s nimiž sedávám u stolu a společně se čílíme, jak nás Šéf pomalu, ale jistě nakupuje. Titíž lidé pak na svých profilech postovali zprávy z VIP zóny festivalu, Fresh and Food prostoru dotovaného holdingem Grantového magnáta,“ pustil se veřejně do kolegů, jejichž pokrytectví mu hnulo žlučí.

Jenže reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Jeho samotného začali obviňovat, že se zpronevěřuje, když se objevil na Óčku či poskytl rozhovor pro MfD. „Nezbývá, než uznat svou nedůslednost, svou chybu a pochlapit se, neboť věřím, že nejasná doba potřebuje jasná stanoviska,“ kál se Tomáš a rozhodl se s Babišem skoncovat a do budoucích smluv si přidá speciální výjimku. 

VIDEO: Tomáš Klus na premiéře Po strništi bos: Svěrák má koule na výzvy!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus na premiéře Po strništi bos: Svěrák má koule na výzvy! Luboš Procházka

 

Fotogalerie
56 fotografií