Na letošním největším ostravském festivalu hostovalo několik firem, které podporovaly své výrobky. Jedním z nich byl i známý řetězec s oděvy a doplňky, který na Colours měl tzv. relaxační zónu H&M BLOCK, kde se nejenom odpočívalo, ale i ze starých věcí dělaly nové a zajímavé kousky. Pozvali si i několik stálých spolupracovníků, jako je moderátorka Zorka Hejdová, zpěvačka Klára Vytisková, herečka Kateřina Kaira Hrachovcová nebo Renata Langmannová.

A to rozlítilo Tamaru Klusovou a její souputnici, malířku Lénu Brauner (vnučku legendárního majora Zemana Vladimíra Brabce, pozn.red.).

"Přijde mi to naprosté pokrytectví, že jeden z největších řetězců, který má opravdu destruktivní dopad na naši planetu, udělá recyklační zónu na festivalu, ve kterém se všichni influenceři nadšeně fotí, jak je cool rozstříhat pár desítek triček a vyrábět si z nich náramky a jiné drobnosti...," napsala na sociální síť manželka Tomáše Kluse. Ta sice přiznává, že tam občas nakupuje, ale stejně jí přijde směšné, že tento řetězec dělá eko osvětu.

"Desítky let nikdo recyklaci vůbec u nás neřešil a najednou všichni myslí, že ze dne na den bude všechno jako zázrakem 100%. Ale to nejde, musí se to krůček po krůčku měnit. Ale jestli tito lidé začnou vše, co se dělá, kritizovat a navíc bez nějakého lepšího poznání celé této problematiky, tak nevím, zda nedělají více škody než užitku. My v HM určitě lidi nenabádáme k tomu, aby naše oblečení brali jako one use only (na jedno použití). Učíme, jak k oblečení přistupovat, aby déle vydrželo, nabízíme čím dál víc kvalitnějších materiálů, které vydrží dlouho," napsala Blesk.cz Slávka Barnová za PR oddělení H&M.

VIDEO: Tomáš Klus o odchodu dcery: Plakal jsem, ale bylo to nutné

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus o odchodu dcery: Plakal jsem, ale bylo to nutné Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
42 fotografií