Na Facebooku a Instagramu Tomáše Kluse to posledních čtyřiadvacet hodin pořádně žije. Jakmile Klus oznámil, že se pohádal se svými přáteli, kteří se účastnili Babišem podporovaného festivalu Colours of Ostrava, a oznámil, že sám se stahuje z hudební televize Óčko, rádia Impuls a dalších médií vlastněných vydavatelstvím MAFRA, strhla se vášnivá diskuze.  

"Neumíš se postavit svým názorům - loni jsi na FB odsuzoval Colours of Ostrava.... opomenul jsi říci, že jsi na nich několikrát vystupoval.... aneb koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Na rovinu - od té doby jsi pro mně obyčejnej žoldák," vyčítá Klusovi jeden z fanoušků, zpěvák mu ale oponuje.

"Vystupoval jsem tam dvakrát, naposledy před sedmi lety. Od “politikování” pana Andreje už ani ťuk. Nutno zdůraznit, že nekritizuji Colours of Ostrava jako festival, neboť jej shledávám jako jeden z dramaturgicky nejprogresivnějších, čili naší kultuře velmi prospěšný počin. Má kritika se týká přístupu, kdy si člověk na něco stěžuje, ale když může dát najevo nesouhlas, mlčí. Tu výměnou za koblihu, onde za muziku," říká Klus.

Dalším fanouškům vadí, že Klus šmahem odsuzuje celé akce. "Chápu tvůj postoj, ale sponzor, který ti vadí, je jeden ze 100, kteří tam jsou. Není problém, tak jako někteří interpreti, se proti sponzorům vymezit a říct na stage svůj názor. Viz. třeba MIG 21," poukazuje jeden z fanoušků na jednání kapely Jiřího Macháčka.

Vedle řady podpůrných ohlasů pak zpěvák schytává i nadávky z opačného názorového spektra. "Zase tady chytrolínek rozdává rozumy, a přitom nedávno tady v Praze hrál na soukromé akci pro Passera," vyčítají mu, či přímo nadávají. "Další vym**anej sluníčkář. Pí*o, meleš sr**ky a vo životě víš leda pí*u," zní mimo jiné.

Nejlépe to shrnuje jeden z komentujících na Klusově Instagramu. "Vypadá to, že TK (Tomáš Klus - pozn.) lidi rozděluje, než by je spojoval. Ať žije láska a virtuální svět. My si budeme žít ten svůj reálný..."

Fotogalerie
27 fotografií