Přestavba začala v polovině loňského října, původní administrativní budova z 50. let minulého století šla k zemi o měsíc později. Nádraží firma budovala po etapách, což umožňovalo stavět za provozu. Funkční nástupiště se přesunovala podle potřeby.

„Je to moderní stavba ze skla a kovu s prvky dřeva, vhodně zapadající do charakteru krajiny Moravského krasu. Bude důstojnou vstupní bránou do této chráněné krajinné oblasti i do samotného města Blansko,“ míní ředitel investorské společnosti ČAD Blansko Jiří Šebela.

Nádraží začne veřejnosti v plném rozsahu sloužit od 1. srpna. Vrátí se sem i autobusy městské hromadné dopravy, které od začátku stavby vyjíždějí z prostoru před vlakovým nádražím.

Nádražím denně za běžného provozu projede asi 200 autobusů. Nový terminál má zastřešenou plochu pro odbavení cestujících se šestnácti samostatnými odjezdovými stanovišti, z čehož čtyři jsou pro autobusy městské hromadné dopravy. Součástí je i plocha určená pro odstavení parkujících autobusů a nádražní budova, která poskytne zázemí cestujícím i zaměstnancům.

VIDEO: Oprava železniční stanice ve Veselí nad Moravou se zastavila.