Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Francouzi slavili fotbalový titul, dvojici zapomněli na obřím kole

Autor: base, ČTK - 
17. července 2018
18:50

Nedělní oslavy triumfu Francie na mistrovství světa ve fotbale patrně mohly za to, že na obřím kole v Ouistrehamu na severozápadě země zůstal kolem půlnoci uvězněný jeden pár. Personál atrakci zavřel a na dvojici zapomněl, napsal v úterý web NormandieActu.

Pár podle něj strávil ve své gondole vysoko na kole více než hodinu. Zaměstnanci neslyšeli jeho volání. Pár nakonec vysvobodili, až když se dvojice dovolala na tísňovou linku.

Server NormandieActu k tomu poznamenal, že večer sice pro dvojici neskončil právě idylicky, na druhou stranu ale nikdy nezapomene na večer, kdy se Francouzi stali mistry světa.

Nejvyšší vyznamenání pro fotbalisty

Francouzští fotbaloví reprezentanti, kteří se v neděli stali mistry světa, obdrží nejvyšší státní vyznamenání. Řád čestné legie dostanou během několika měsíců, oznámila agentura AFP s odvoláním na Elysejský palác.

„Nezměňte se,“ vyzval fotbalisty prezident Emmanuel Macron. „A nikdy nezapomeňte, odkud pocházíte,“ řekl v krátkém projevu. Celému týmu poděkoval za vítězství a za to, že naplnil Francouze hrdostí.

Přijetí v Elysejském paláci následovalo poté, co vítězný „modrý“ tým bouřlivě uvítali fanoušci na hlavní pařížské třídě Champs-Élysées, kde na hráče čekal nadšený dav.

Datum udělení vyznamenání, které vytvořil Napoleon Bonaparte a které se uděluje za mimořádné zásluhy ve všemožných oblastech včetně sportu, ještě nebylo stanoveno.

V Elysejském paláci čekala fotbalisty po uvítání na nádvoří schůzka s prezidentem a jeho chotí, jakož i slavnostní recepce v zahradách paláce. Na tu bylo pozváno skoro 3000 hostů, včetně medailistů z letošních zimních olympijských her či mladých ragbistů, rovněž ověnčených titulem mistrů světa.

Video  UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY z oslav vicemistrů: Záhřeb v euforii! Modrič a spol. ukázali medaile.  - iSport TV
Video se připravuje ...


Zobrazit celou diskusi