Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tisíce policistů a vojáků jdou v Paříži do akce. Kvůli hrozbě teroru a fotbalu

Autor: ČTK, nkov - 
14. července 2018
08:50

Více než 12 tisíc policistů a 1600 vojáků čeká mobilizace v Paříži a na jejích předměstích v souvislosti se sobotními oslavami státního svátku Dne Bastily. A také kvůli nedělnímu finálovému zápasu fotbalového mistrovství světa, v němž se v Moskvě střetnou Francie a Chorvatsko. Očekává se, že do fanouškovské zóny pod Eiffelovou věží přijde na 90 tisíc příznivců francouzského národního týmu, napsal britský list The Guardian.

V sobotu, kdy Francie slaví Den Bastily, se na pařížské třídě Champs-Elysées uskuteční vojenská přehlídka. A pokud Francie zvítězí ve finále fotbalového šampionátu, vydají se na stejné místo jásat statisíce lidí. Šéf pařížské policie Michel Delpuech uvedl, že při takovýchto velkých veřejných shromážděních existuje „reálná teroristická hrozba“.

Delpuech sdělil, že z rozlehlé oblasti v centru Paříže budou vykázány automobily a vyklizena budou také podzemní parkoviště, částečně i kvůli riziku, že by některé z vozidel mohlo být použito při teroristickém útoku.

Před dvěma lety během oslav Dne Bastily zabil atentátník ve francouzském městě Nice 86 lidí, když nákladním autem najel do davu lidí slavících státní svátek.

Video  ANKETA před finále MS: Koho favorizují redaktoři deníku Sport? V čem vidí silné zbraně obou týmů?  - iSport TV
Video se připravuje ...

Vše o MS ve fotbale 2018 čtěte na webu iSport.cz

danoch ( 14. července 2018 09:55 )

Zas.ranej fotbal!!!Vždycky to stojí akorát balík peněz,když bandy vymaštěnejch"fanoušků" dělají bordel.Fotbal by měli zakázat!!!

Zobrazit celou diskusi