Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Trump vzkázal KLDR: Na nerozumnou akci je armáda USA připravena odpovědět

Autor: ČTK, ivm - 
24. května 2018
20:15

Armáda Spojených států je připravena odpovědět, pokud by se KLDR rozhodla provést nějakou nerozumnou a lehkomyslnou akci. Prohlásil to podle agentury Reuters americký prezident Donald Trump, který dnes oznámil, že zrušil své červnové setkání se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Pentagon následně oznámil, že armáda nijak kvůli KLDR nezvýšila svůj stav bdělosti, nadále zůstává v normálním režimu.

„Pokud to bude třeba, americké síly jsou připravené,“ řekl Trump. O připravenosti americké armády hovořil s ministrem obrany Jamesem Mattisem. Dodal, že více než kdykoli dříve připraveny reagovat na severokorejské hrozby.

Pentagon k tomu sdělil, že zrušení summitu nijak nezměnilo postoj ozbrojených sil a že cesta vpřed nyní záleží na Kimovi. Armáda je nicméně podle Pentagonu zárukou opory amerických diplomatů a toho, že aliance amerických spojenců zůstane silná. Pokud jde o pokračování diplomatického úsilí, je Mattis opatrně optimistický.

Rovněž Trump věří, že Kim udělá jen to, co je správné pro jeho lid. Korejci ze severu i jihu si podle prezidenta zaslouží žít v míru a harmonii.

Zrušení summitu Trump považuje za krok zpět, své rozhodnutí ale obhajuje nepřátelskou severokorejskou rétorikou vůči USA. Nevylučuje, že summit se nakonec uskuteční někdy později.

 

 

 

 

beavis1 ( 25. května 2018 00:52 )

Trump je prostě totální idiot, zakomplexovanej náfuka s malym nefunkčním pérem, kterýho držej v hrsti a u moci zbrojaři, co chtěj válku a miliardy na zbraně... USA by už měly jít do sebe, zbavit se zla, vys*at se na Izrael, zbrojaře a pitomý bezobsažný filmy od Marvelu narvaný bezdůvodným násilím a dát světu i sobě pokoj.

hanka666 ( 24. května 2018 20:50 )

Doníku, já bych ti dala Nobelovu cenu za mír a pak k o panec do té tvé velkopanské p r d e le.

Zobrazit celou diskusi