Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boj o přežití uprostřed nelítostného moře: Pasažéry na lodi ohrožovaly 10metrové vlny

Autor: jh - 
16. května 2018
17:23

Moře je nezkrotný živel a někdy se může pořádně rozbouřit. Výletníci, kteří v tu dobu tráví čas na obrovských zaoceánských parnících, pak mnohdy jen nestačí zírat, jak blízko jsou neodvratné záhubě. Stovky kilometrů od pobřeží vám totiž nikdo nemůže pomoct. Mrazivé zážitky z plaveb hrůzy mapuje nový dokument nazvaný Okružní plavba peklem: zachyceno na kameru.

Monstrózní vlny dosahující až 10 metrů naráží do oken kajut, celá loď se naklání až o 45 stupňů. Jinde zas celý trajekt pohltí plameny a hustý černý kouř. Jen nešťastná souhra náhod může z romantické dovolené udělat traumatický zážitek. Tváří v tvář ničivé síle přírody totiž zůstane klidný jen málokdo.

Lodní katastrofy jsou staré jako mořeplavba sama, v nejnovější době se však daří krušné okamžiky stále častěji natáčet na kamery a umožnit tak zážitky s celým světem. Tvůrci pořadu ty nejděsivější okamžiky sestříhali do hodinového filmu. Kromě záběrů obsahuje také rozhovory s přeživšími a psychology, kteří vysvětlují hrůzu, jakou v člověku může vyvolat oceán.

 Video: Trailer: Dokumentární film zobrazuje katastrofické události na výletních lodích

Video  Dokumentární film zobrazuje katastrofické události na výletních lodích.  - Channel4
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi