Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jako na Titaniku: Chodbu luxusní výletní lodi zaplavila voda, pasažéry vedli do bezpečí

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
6. května 2018
17:25

Pasažéři luxusní výletní lodi Carnival Dream sdíleli na sociálních sítích hrůzostrašně vypadající snímky toho, jak chodby a pokoje na parníku zaplňuje voda. Podle vedení společnosti Carnival Cruise, která loď vlastní, došlo k nehodě požárního systému a spustily se sprinklery. Zatopené bylo deváté podlaží, pasažéři z více než 50 pokojů museli být přemístěni do wellness centra, kde strávili noc na karimatkách, napsal deník Daily Mail.

Incident na svém Facebooku popsala jedna z cestujících Marla Hasseová. „Jsme na plavbě po západním Karibiku. Tohle se stalo pátý den na naší sedmidenní cestě. Ze zdí začala stříkat voda, tisíce litrů okamžitě zaplavily naše pokoje a chodbu a naprosto zničily luxusní apartmá,“ uvedla Hasseová.

„Přemístili nás do wellnesu a dali nám karimatky. Slíbili, že nám vrátí 50 % z ceny, co jsme za pobyt zaplatili.“

„Byl to naprostý šok. Vyběhli jsme z kajuty. Ten pohled, co se nám naskytl, připomínal scénu z Titaniku. Chodba se plnila vodou, lidé křičeli a panikařili. Posádka nás pak uklidnila a přesunula jinam,“ řekla Hasseová.

Kompenzace pro cestující

„Nehoda nijak neovlivní zbytek plavby. Naše posádka okamžitě začala likvidovat škody. Voda byla odčerpána. Děkujeme všem cestujícím, které incident poškodil, za trpělivost. Bude jim vrácena polovina ceny jejich zájezdu a dostanou slevový voucher na další plavbu,“ sdělilo vedení Carnival Cruise televizní stanici Fox News.

fotrpjotr ( 6. května 2018 18:14 )

Na té lodi by se dobře převáželi migranti z Evropy do USA.

Zobrazit celou diskusi