Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Krásná neznámá má po 37 letech jméno: Policisté zjistili, kdo je oběť brutální vraždy

Policisté odhalili identitu dívku zavražděné před 37 lety. Jde o 21letou Marciu King z Arkansasu.
Policisté odhalili identitu dívku zavražděné před 37 lety. Jde o 21letou Marciu King z Arkansasu.  (Autor: Policie)
14. dubna 2018
15:20

Dlouhých 37 let si policisté lámali hlavu nad záhadnou mrtvolou v příkopu v americkém Ohiu. Mladou dívku (†21) někdo v roce 1981 uškrtil a umlátil k smrti, největším problémem vyšetřovatelů byla ale její identita. Totožnost se dozvěděli až nyní díky testům DNA.

Tělo ženy bylo objeveno 24. dubna 1981 v příkopu u ohijské silnice číslo 55. Na sobě měla džíny a bundu z jelenice indiánského designu. Dívka byla v době nálezu mrtvá jen několik hodin, příčinou smrti bylo podle patologa škrcení, tupý úder do hlavě a tržná rána na játrech. Policisté nepátrali jen po jejím vrahovi, ale velkou záhadou jim byla i identita ženy.

Od vraždy krásné neznámé uplynulo sice 37 let, policisté se ale nevzdávali nadějí, že jednou případ vyšetří. Vraha sice doposud nenašli, podařil se jim ale jiný úspěch. Díky pokročilé technologii vygenerovali DNA oběti a konečně se dopátrali její identity. Zavražděnou dívkou je podle nich 21letá Marcia King z Arkansasu, kterou její rodina nikdy nenahlásila jako pohřešovanou, ačkoliv po ní údajně pátrali.

"Její matka žila v jednom a tom samém domě posledních 37 let. Nezměnila si ani telefonní čísla, protože doufala, že se její dcera jednoho dne vrátí," oznámil zástupce miamského šerifa Steve Lord s tím, že policie nyní doufá, že se jí podaří případ konečně objasnit.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání