Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté jsou znovu na stopě Zodiacovi: Dopadnou konečně sériového vraha?

Autor: lm - 
17. listopadu 2017
20:05

Až čtyři desítky obětí se připisují nechvalně proslulému sériovému vrahovi, kterému se přezdívá Zodiac (Zvěrokruh). Ten řádil v 60. a 70. letech v Kalifornii, své oběti si vybíral podle znamení zvěrokruhu a dosud se ho nepodařilo vypátrat. Policisté věří, že nové vyšetřování je konečně dovede na stopu obávaného sériového vraha.

Případ Zodiaca patří k největším záhadám kriminalistiky. Vrah koncem 60. a začátkem 70. let terorizoval San Francisco a podle policie zavraždil nejméně pět lidí, přičemž u dalších dvou lidí se o vraždu pokusil, ti ale přežili. V dopisech adresovaných místnímu tisku ale tvrdil, že má na svědomí nejméně 37 životů.

Policie měla na dva a půl tisíce podezřelých, případ Zodiaca se ale doposud nepodařilo objasnit. Nyní ale svitla nová naděje. Policie ustanovila nový tým, který má prozkoumat všechny důkazy. Vyšetřovatelé doufají, že se díky novým forenzním metodám dostanou nechvalně proslulému vrahovi konečně na stopu.

Klíčem k vyluštění případu jsou i šifry, které Zodiac posílal tisku. Doposud se ale podařilo vyluštit jen jednu. Nejznámější z nich je tzv. Z340, v níž Zodiac údajně ukryl své pravé jméno. Kryptologové se ji pokoušeli vyluštit skoro 50 let, ale bezúspěšně. Šifru naleznete v galerii pod článkem.

Video: Hrůza u českých hranic: Miroslav se přiznal ke čtyřem vraždám

orol1 ( 11. května 2018 21:02 )

je to mozne

orol1 ( 11. května 2018 20:59 )

neviem, ktoru sifru pod clankom myslia, ale ked to nikto nerozlustil, ani po zverejneni, tak asi tam ziadny odkaz nie je, mohol si robit srandu a tiez je cudne, ze na tej kresbe ho nikto nespoznal

renataren ( 18. listopadu 2017 00:56 )

Ta hádanka je totiž v tom obrázku... Ne v tom textu... Všichni se špatně soustředili na ten text! Odpověď je v tom obrázku... Jsou to hlupáci... Smutné...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání