Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý případ sériového vraha ze Slovenska: S ženami měl pohlavní styk, pak je rozčtvrtil

Autor: bop - 
15. července 2017
11:45

Slovenskem v posledních dnech hýbe otřesná kauza sériového vraha. Miroslav L. měl o život připravit dvě ženy, jednoho muže a jen rok a půl starou holčičku. Po obětech policie pátrala už od roku 2012, nyní se konečně daří případ řešit.

Kvůli nově posunutému vyšetřování byla obec Ilava na Slovensku ve čtvrtek a v pátek plná policistů. Hledali hlavně ostatky dvou posledních obětí – pouze devatenáctileté Moniky a její rok a půl staré holčičky Niny.

„Mladá, devatenáctiletá holka, matka. Těžko říct, nedá se popsat. Dcerka měla jeden a půl roku a jmenovala se Nina,“ prozradila otřesená kamarádka Moniky pro slovenský web TVnoviny.sk. Podle ní navíc Monika v době smrti nosila pod srdcem další děťátko.

Podle starosty obce Zliechov, kde k hrůzám došlo, u nich nebyl Miroslav L. vedený jako občan. Prý žil na místě v pronájmu jen necelý rok. „To, co se stalo, je mi velmi líto a přiznám se, když jsem slyšel, jakým způsobem vykonával ty popravy, byl jsem z toho zhrozený,“ svěřil se starosta Anton Miko.

Podle informací slovenských médií měl mít muž s oběma ženami, které připravil o život, před vraždou pohlavní styk. Po něm je zavraždil a rozčtvrtil, následně jejich ostatky – stejně jako u dalších obětí – spálil...

„V té době, kdy tu bydlel, měl přítelkyni a vím, že měl i holčičku, protože jsem ho s tou holčičkou viděl jít do obchodu,“ vzpomínal Miko na dobu před pěti lety. Malé Nince se zřejmě stal kontakt s Miroslavem osudným.

Že někdo dokáže chladnokrevně zavraždit rok a půl staré dítě, nad tím zůstává rozum stát. Miroslavův vztah k dětem byl ale vždycky nestandardní. Původně se do rukou policie dostal právě kvůli týrání svého vlastního syna...

„V souvislosti se zločinem týrání blízké a svěřené osoby soudce okresního soudu Trenčín 2. července vzal do vazby dvě obviněné osoby. Důvody vazby jsou obavy z pokračování v trestné činnosti a z ovlivňování svědků,“ sdělil mluvčí trenčínského krajského soudu Roman Tarabus o případu.

Ve vazbě se Miroslav policistům přiznal ze zavraždění, rozčtvrcení a následném spálení v krbu čtyř lidí a jednoho dítěte. Zatím všechno nasvědčuje tomu, že přiznání bohužel nebylo smyšlené. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu doživotí za mřížemi.

Miroslav L. se k otřesným zločinům sám přiznal. Policistům ukázal, kam vysypal popel obětí.

Toma?_Potyka ( 15. července 2017 16:06 )

Do slova a do písmene je přeřízl ...

lunatic ( 15. července 2017 14:33 )

Ach ho-zas tady někdo mluví za mě-buďte kreativní a vymyslete něco sami

lunatic ( 15. července 2017 14:04 )

Pokud se ukáže,/-vycházím přitom i z otázky v nadpisu/,že působil i zde,v ČR a bude ve zrychleném řízení odsouzen,no tak by do prezidentských voleb šla stihnout i případná amnestie ...

vosavopruz ( 15. července 2017 14:01 )

pořádek musí být

lunatic ( 15. července 2017 13:49 )

Pokud bych byl soudcem,zcela nekompromisně a poprávu by dostal jiný,než podmíněný trest

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání