Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pražský znásilňovač z výtahu má trik: Pozor, pokud se vám stane tohle!

Autor: dce - 
27. února 2018
15:21

Pražští policisté od loňského listopadu pátrají po muži, který se měl pokusit znásilnit ženu ve výtahu jednoho z domů. Žena se mu ubránila pomocí pepřového spreje. Podle záznamů z kamer v metru si ale muž oběť vytipovával déle a se ženami se pokoušel zapříst hovor vícekrát.

K pokusu o znásilnění došlo 19. listopadu 2017 na Praze 8 po osmé hodině večer. Napadená žena vystoupila na Ládví z metra a přestoupila na autobus. Po dvou zastávkách vystoupila a zamířila k domovu. Všimla si, že za ní jde muž v zářivě žluté bundě se sluchátky v uších.

„Když jsem přišla k baráku a začala odemykat vchodový dveře, on ke mně automaticky přistoupil, připadal mi takový suverénní, tak jsem ho pozdravila a pustila jsem ho dovnitř, protože mi připadalo, že jde za někým v baráku,“ uvedla oběť podle rekonstrukce výpovědi v pořadu Na stopě.

To byla ovšem její osudová chyba. Muž s ní nastoupil do výtahu, když se ho zeptala, do jakého patra jede, ignoroval ji, pak si vyndal sluchátka z uší a dělal, že jí nerozumí. Žena tedy zvolila pouze své patro a výtah se rozjel.

„Ujeli jsme zhruba jedno patro a on mě chytil za ruku a za hlavu a vypadalo to, že mě chce začít líbat. Tak jsem se začala bránit,“ vypráví žena. Útočníka kopala a křičela. Nakonec se jí podařilo dostat ruku do kapsy, kde měla pepřový sprej, který muži vystříkala do obličeje.

Výtah v tu chvíli zastavil a muž se vypotácel ven a utekl. Žena pak vyhledala pomoc, která zavolala policii. Policisté, ačkoliv se jim podařilo zajistit mnoho záznamů z kamer v metru, na kterých se muž vyskytuje, stále neznají mužovu totožnost. Hledají svědky, se kterými, jak je ze záznamů patrno, se muž snažil navázat kontakt. Je ovšem možné, že v Praze byl pouze krátký čas.

„Mělo se jednat o 165 cm vysokého pachatele, který byl mírně zavalité postavy, měl tmavé vlasy se začínající pleší a byl oblečen do svítivě žluté bundy,“ informoval policejní mluvčí Jan Daněk. Pokud muže poznáváte, můžete se polici ozvat na lince 158.

hanka666 ( 27. února 2018 18:39 )

Vypadá jako syrský atomový vědec.

majojo ( 27. února 2018 17:52 )

No a jestli je to takovej blb jako znásilňovač, tak si tu kanárkovou bundu nechá a chodí v ní dál....

paralenka ( 27. února 2018 16:21 )

Vážení poldové, celá akce připomíná tu z Přerova 29. prosince, také sledování z nádraží, osahávání, opakovaný útok... bradka, hodně podobný scénář! Co kdybyste to zkusili prověřit?

silen ( 27. února 2018 15:43 )

...stalo se to loni 19. listopadu a policie zveřejní jeho foku a žádá veřejnost o spolupráci až po třech měsících... Tak tomu si jaksi dovolím nerozumět! To jste měli udělat hned druhý den po tom napadení!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání