Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřešovaná Alice (13), které poslali rodiče šifru: Před zmizením psala o smrti

Autor: ljš, ČTK - 
23. ledna 2018
17:49

Stále bezvýsledné je pátrání po třináctileté Alici z Chomutovska, která je nezvěstná od pátku. K nalezení školačky nevedly ani tipy od veřejnosti. Podle policie existuje riziko, že by si dívka mohla ublížit. O smrti bohužel psala také před svým zmizením na Facebooku.

Alice, která je umělecky nadaná, má svůj profil plný různých citátů jak v češtině, tak v angličtině. Řada z nich je spojená s tématem života a smrti. "Rozdíl mezi životem a uměním je ten, že umění je snesitelnější a život mnohem dál od smrti," napsala ke snímku, na němž obří plátno pokrývá duhovými barvami.

Další z příspěvků je ale ještě temnější. "Popisují mě jako mrtvého zk***ysyna, ale já jsem jen zk***ysyn, který chce být mrtvý. Stejná mise a to zemřít a vinit za to moji závislost. Stále jsem pyšný na svoje pocity, na to, jak jsem z***veně zlomený," napsala před několika týdny.

K nalezení Alice zatím nevedly ani rozsáhlé akce, do kterých byl na počátku zapojen i vrtulník, ani další prověřování. "Po dívce usilovně pátráme. Prověřujeme poznatky získané vlastním šetřením a také od občanů, zatím všechny s negativním výsledkem," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

V neděli rodiče dívky zveřejnili vzkaz, v němž dívku žádají o setkání. V šifrách v něm prosí, aby dívka přišla v určitou hodinu na konkrétní místo, kde budou čekat. Celý vzkaz čtěte ZDE››

Dívka je hubená, vysoká 155 až 160 centimetrů. Má zčásti vyholenou hlavu, vlasy modrofialové barvy, nosí výrazné modré čočky a v uchu má piercing. 

Školačka odešla z domova v pátek, do školy nedorazila. Dopoledne údajně odjela autobusem do Prahy, zpět se už nevrátila. "Existuje možnost, že dívka vystoupila po cestě zpět v Lounech nebo Chomutově a pracujeme i s verzí, že zůstala v Praze," uvedla Bartošová. Pátrání je celostátní. 

Cestou do Prahy na sobě dívka zřejmě měla černé oblečení, na bundě pruh s maskáčovým vzorem, později mohla mít oblečení modré barvy. Její telefon je nedostupný, naposledy o sobě dala vědět rodině v pátek ráno. Informace o Alici přijímá policie na lince 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.

VIDEO: Ztracenou pejskařku Mirku (†45) našli mrtvou u Devínského jezera

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání