Stánky na náměstí objevíte od středy do pátku vždy mezi 8. hodinou ranní a 18. hodinou večerní. V sobotu mají trhy zkrácený čas. Ingredience na víkendový oběd tady nakoupíte mezi 8. hodinou ranní a 14. odpolední.

Maso všeho druhu

Teď v zimě tady objevíte zejména stánky, které nabízí pečivo, mléčné výrobky, maso a domácí vajíčka. Hned několik stánků nabízí také nejrůznější druhy uzenin, a dokonce i zabíjačkové speciality, jako je tlačenka nebo jelito. Na jednom konci také narazíte na stánek nabízející mořské plody. Ceny surovin objevíte v galerii.

Video
Video se připravuje ...

Farmářské trhy na Jiřáku zahájily sezonu. Takto to vypadalo první den Eva Fornálová

Tulipány a dorty

A jelikož v den zahájení byl Valentýn, nejvíce na odbyt šly tulipány, dorty a makronky. „Vypravil jsem se koupit ingredience k večeři a taky koupit nějakou sladkou drobnost pro manželku,“ prozradil jeden z prvních návštěvníků letošních trhů Karel, který si mohl vybrat hned ze čtyř stánků se sladkostmi.

Pokud holdujete bezmasé stravě, jistě vás upoutá stánek se sezonním ovocem a zeleninou z Čech, ale také prodejce s červenými citrusy. A jestli zrovna nechcete nakoupit suroviny na vaření, jelikož nejste zdatnými kuchaři, můžete si pochutnat i na míchaných salátech nebo burgerech, které připraví přímo před vašima očima.

Prohlédněte si, jak to tady první den vypadalo:

Fotogalerie
34 fotografií