Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Králíček Petr naštval rodiče dětí s alergiemi. Tvůrci filmu se teď omlouvají

Autor: tl - 
12. února 2018
12:10

Silnou kritiku rodičů vyvolala jedna scéna z nového animovaného filmu Králíček Petr (Peter Rabbit). Ve snímku, kterého se od 22. března dočkají i čeští diváci, zasypou králičí hrdinové ostružinami chlapce, který je na ně alergický.

Tvůrci filmu Králíček Petr se poté, co dokonce vznikla petice hrozící bojkotem filmu, za scénu omluvili. „Neměli jsem ten problém zlehčovat,“ uvedla společnost Sony Pictures, která film vyrobila.

V kontroverzní scéně filmu parta králíčků, mezi nimiž je i hlavní hrdina Petr, zaútočí na chlapce, který má alergii na ostružiny. S pomocí praků ho zavalí doslova sprškou plodů, a dokonce mu střílí do pusy, dokud chlapec není přinucen použít antialergický lék.

Proti scéně se vzbouřili především rodiče dětí trpících alergiemi. Vznikla i petice žádající omluvu, na které se shromáždily tisíce podpisů. Na Twitteru se zároveň zrodil hashtag #boycottpeterrabbit. Charitativní organizace Děti s potravinovými alergiemi na svém facebookovém profilu uvedla, že „vtipy na téma potravinové alergie tuto komunitu těžce zasahují.“

I na to Sony Pictures zareagovala. „Vložit tuto scénu byla chyba - jde o nevhodný vtip. Upřímně nás mrzí, že jsme nebyli opatrnější,“ napsala.

Zobrazit celou diskusi