Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První manželka Nečase o Nagyové: Chodily mi urážlivé SMS, muž nevěru léta tajil

Autor: mah - 
2. listopadu 2017
16:05

První manželka expremiéra Petra Nečase Radka ve čtvrtek vypovídala u Obvodního soudu pro Prahu 1. Její výpověď byla součástí opakovaného hlavního líčení v kauze Nagyová. Radka Nečasová před soudem vypověděla, že o poměru svého manžela s Janou Nagyovou (dnes Nečasovou) neměla tušení a dozvěděla se o něm až po rozvodu. O výpovědi první manželky expremiéra informoval server Novinky.cz.

Radka Nečasová u soudu vypovídala z pozice poškozené. Byla to totiž ona, koho podle obžaloby nechala tehdejší milenka jejího manžela Jana Nagyová sledovat. Ta je v celém procesu hlavní obžalovanou, kromě ní obžalobě čelí i tři bývalí vysoce postavení zástupci tajných služeb.

Nagyová si podle obžaloby měla objednat sledování Radky Nečasové ze soukromých důvodů. Mělo jí to pomoci k tomu, aby svého tehdejšího milence Petra Nečase donutila k opuštění manželky. To se jí také nakonec povedlo, expremiér se od své první manželky odstěhoval v listopadu 2012.

Nečasová: O Nagyové jsem před rozvodem nevěděla

„Šlo o naše osobní problémy v manželství, nikoli o někoho třetího. O tom, že je v tom někdo třetí, jsem se dověděla až v červenci 2013, i o tom, že jde o Nagyovou,“ uvedla k tomu Radka Nečasová. Při výpovědi zároveň uvedla, že neví o tom, že by se někdy s Nagyovou setkala, stejně tak netušila, že by její manžel mohl mít poměr.

Zároveň dodala, že se jí exmanžel nezmínil ani o tom, že by jejich rodině hrozilo nějaké nebezpečí. Petr Nečas přitom právě hrozbou pro svou rodinu ve své výpovědi vysvětloval, proč měl tajnou službu požádat o sledování své ženy a okolí jejich bydliště.

Nečasová dostávala i dehonestující SMS

Radka Nečasová promluvila i o tom, že jí v roce 2012 přišlo několik dehonestujících SMS. „Byly to asi tři SMS. Svěřovala jsem se o tom manželovi, ale jeho názor byl, ať to hodím za hlavu a nijak neřeším,“ vysvětlila.

Kromě toho si Nečasová vzpomněla i na to, že jí v říjnu před pěti lety přišel do schránky časopis Forbes. V jeho žebříčku nejúspěšnějších českých žen byla Nagyová na sedmém místě.  V tom byl navíc vložen lístek s nápisem: „Kam jsi došla ty?“ Ani tomu ale Radka Nečasová po konzultaci s manželem nevěnovala pozornost.

Pár se rozvedl v lednu 2013. Nečasová ale ani tehdy netušila, co za tím stojí. Manžel jí prý pouze řekl, že s ní nemůže dál žít. Teprve v červenci se prý dozvěděla o tom, že Nagyová je jeho dlouholetou milenkou. 

Opakovaný soud tak pomalu spěje ke konci. Během čtvrtka mělo dojít i na opětovné přehrávání odposlechů telefonních hovorů tehdejších milenců Nečase a Nagyové. Soud zároveň plánuje vyslechnout závěrečné řeči obou stran mezi 13. a 16. listopadem a následně bez odkladu vynést rozsudek.

Video  Karolína Peake vzpomíná na krizi Nečasovy vlády: Za co jí vyčinila Nagyová?  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Martina P. ( 28. listopadu 2017 15:24 )

takovou hlášku slyším poprvé, ale zcela souhlasím

xtron ( 22. listopadu 2017 17:21 )

papouskova ( 22. listopadu 2017 11:52 )

Ať je paní Radka ráda, že se takového vemena zbavila, to není chlap, to je blbeček, chudáček a sralbotka. Než takového chlapa, raději žádného. Jen je zarážející, že tento člověk byl postaven do čela vlády a nikdo neviděl, nebo nechtěl vidět, jak Janinka-kundinka všechno ovládá sama. To je fakt na zvracení. Paní Radce přeji všechno dobré a konečně hezký život. A těm dvěma plynovou komoru

kupredu-leva ( 3. listopadu 2017 09:34 )

Zakazujeme připomínat lživé prohlášení soudruha Zemana o existenci Peroutkova článu s názvem "Hitler je gentleman". Čest práci!

pochcanycarmin ( 3. listopadu 2017 09:32 )

Výborný vtip! My, křiváci, voliči Zemana, lháři, zloději a debilové se řehtáme jako debilové!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa