„Byla noc a já jsem spala. Najednou slyším nějaké jakoby škrábání, kopání, bouchání. To se mi sem do baráku přes vchodové dveře vloupává chlap! No, krve by se ve mně nedořezal,“ popisuje noční hrůzu paní Jarmila.

Seniorka se vyděsila. „Říkala jsem si, že jak mě tu uvidí, tak mě zamorduje. Když jsem slyšela řinčet sklo dveří a jak si potom odemyká klíčem, který byl z vnitřní strany, popadla jsem ve strachu nůž,“ pokračuje.

Neohrožená žena nenechala nic náhodě. „O dveře jsme se začali přetahovat. Byl to boj o život. Řval, že mě zabije! No já potom máchla nožem do té mezery, najednou dveře zaklaply, já zamkla a zavolala jsem policisty,“ říká žena, která zažívala dlouhé minuty strachu.

Nevěděla totiž, zda se muž nerozběhne, nevykopne dveře a neublíží jí. Ten už ale nežil. „Už jednou mě tu ten samý chlap vykradl, sebral mi 20 tisíc. Podruhé musel jít najisto! Byl to feťák“ tvrdí seniorka, která bydlí sama. V březnu jí zemřel syn.

Policie prověřuje, zda to byla nutná obrana

 „Seniorka pravděpodobně z obavy o život zasáhla pachatele vloupání nožem, přičemž mu způsobila zranění neslučitelná se životem,“  potvrdila  policistka Lenka Sikorová. „Prověřováním všech okolností činu teď zjišťujeme, zda jednala v rámci mezí nutné obrany či nikoliv. V případě, že se tato verze potvrdí, bude věc odložena,“ dodala.

Lidé penzistku podporují

Na sociálních sítích lidé vyjadřují ženě podporu. „Klobouk dolu. Haj*l tam neměl co dělat. Krypla není škoda. Snad se s tím paní vyrovná psychicky a dopadne to dobře pro ni,“ napsali například.

„Dobře udělala, bránila se, ne? Určitě ho nechtěla zabít, ale stalo se. Bojovala o svůj majetek a zdraví. Za to by ji neměli odsoudit, ale dát jí medaili, že se ubránila. Chudák paní,“ píše zase jiná diskutující.

„No, co jiného, než obrana? Asi tam madam ve svém domě nevyčkávala na případnou oběť, záludně schovaná za křeslem, odkud nebohého poctivě živícího se zloděje, který nic nečekal, překvapila ze zálohy,“ vyjádřil podporu další z debatujících.

Fotogalerie
6 fotografií