Nehoda se stala po 14. hodině kousek od tramvajové zastávky Poruba Vozovna. Podle některých svědků před přechodem v jednom jízdním pruhu zastavilo auto, aby chodce pustilo. Ve druhém jízdním pruhu ale teprve devatenáctiletý řidič fiatu nezabrzdil a stařenku i s dívkou srazil. Jeho vůz zůstal stát až daleko za přechodem. Zda byla příčinou tragédie nepozornost, řidičská nezkušenost či třeba mikrospánek, vyšetřuje policie. Mladík nebyl pod vlivem alkoholu.

Žena po střetu zůstala ležet v bezvědomí. „Ještě před našim příjezdem ji začali svědci události poskytovat základní první pomoc, na kterou navázala profesionální rozšířená resuscitace posádkami záchranářů,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit srdeční činnost postižené, a ta na místě podlehla mnohočetným poraněním hlavy, hrudníku a dolních končetin,“ komentoval mluvčí.

„Dívka byla krátce v bezvědomí, se záchranáři později komunikovala. Po poskytnutí neodkladné péče byla s vícečetnými poraněními transportována na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal Humpl. Zranění dítěte jsou ale vážná a vyžádají si léčení pravděpodobně delší než šest týdnů. Dívka nebyla se seniorkou v příbuzenském vztahu.

„K objasnění některých skutečností budou přibráni znalci. Policejní komisař nařídil soudní pitvu zesnulé a zadržel řidičský průkaz muže,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková a zároveň potvrdila, že muž nebyl pod vlivem alkoholu. „K objasnění okolností skutku zahájil policejní komisař úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ informovala s tím, že pachateli tohoto skutku hrozí až šest let ve vězení.

Holčáková také vyvrátila včerejší informace o tom, že mělo jít o vnučku s babičkou. „Oběti nebyly v příbuzenském vztahu,“ uzavřela.

Fotogalerie
4 fotografie