„Ano, je to pravda, Colours of Ostrava se letos v Ostravě konalo naposledy. Mrzí nás to, ale situace je skutečně neúnosná. Fanoušci hudby si zaslouží prostor, kde se nebudou muset tolik mačkat, i více barviček,“ řekl prý serveru ambasador František Měch a dodal: „Zvažovali jsme využít nově otevřené oblasti v Brdech nebo povrchové doly na Mostecku, aby se alespoň částečně zachovala festivalová atmosféra, nakonec nám ale stejně vyšla nejlépe Praha.“

A vypadá to, že produkce to má již vymyšlené. „Rozhodně zůstane zachovaný název Colours of Ostrava. Návštěvníci jsou na něj zvyklí a zní to mnohem lépe než Colours of Letiště Letňany nebo Colours of Tipsport Arena, Za Elektrárnou 419/1, 170 00 Praha 7-Bubeneč.“

Výhodou Prahy je prý navíc i blízkost Kladna, kam by měly jezdit speciální festivalové autobusy, díky nimž by si návštěvníci mohli prohlédnout staré šachty a důlní zařízení a užít si téměř ostravskou atmosféru.

Článek na webu vyděsil snad všechny příznivce festivalu. Ten letos podle odhadu navštívilo na 50 tisíc lidí. Ti už se zklamaně snažili dopátrat pravdy přímo na sociálních sítích festivalu. Tam odhalili pravdu.

Video
Video se připravuje ...

Návštěvníci uvítali přítomnost hasičských vozů, které je osvěžovaly studenou vodou... Soňa Molatová

 „Ne, není to pravdivá informace, do Prahy se stěhovat nebudeme,“ potvrdil pro Blesk.cz mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Podle všeho se tak pro příští rok stane již klasicky dějištěm multižánrového festivalu areál Dolních Vítkovic. Zpráva na webu byl jen letní vtípek.

VIDEO: Na festivalu střídá hvězda hvězdu.

Fotogalerie
10 fotografií