Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Divoká přestřelka u ruského soudu: Vězni se pokusili o útěk, tři zastřelili

Autor: Mii, ČTK - 
1. srpna 2017
15:25

Střelbou skončilo v úterý v budově moskevského oblastního soudu eskortování skupiny osob obžalovaných ze série vražd a loupežných přepadení. Vězňové se pokusili o útěk, v důsledku kterého byli tři zabiti a dva zraněni. Střelná zranění rovněž utrpěli dva policisté a jeden příslušník Národní gardy. 

Před soudem měli stanout členové devítičlenné skupiny, kteří podle obžaloby v letech 2012–14 terorizovali řidiče na silnicích v okolí Moskvy a ve městě Kaluga jihozápadně od metropole.

Zastavovali vozidla s pomocí bodců na silnici a řidiče zabíjeli a okrádali. Obviněni jsou ze sedmnácti vražd, dvou pokusů o vraždu, z loupežných přepadení a nezákonného držení zbraní. Všichni obžalovaní jsou podle agentury TASS přistěhovalci ze zemí Střední Asie.

Banda GTA

Po převezení do budovy soudu se členové skupiny pokusili o útěk. Odzbrojili policejní doprovod, několik osob zadrželi jako rukojmí a zahájili palbu. Podle očitých svědků padlo až 20 výstřelů. Proti policistům střílelo pět lidí, z nich tři byli na místě zabiti a dva zraněni. Po incidentu bylo jednání soudu obnoveno.

Podle nepotvrzených informací médií se údajní bandité hlásí k islamistickým hnutím, někteří z nich se prý zapojili i do bojových akcí v Sýrii. Novináři skupinu přejmenovali na „Banda GTA“ podle analogie s britskou počítačovou hrou Grand Theft Auto, v níž hráči plní role vrahů, lupičů a nájemných zločinců.

Ruská televize NTV letos podle osudů údajných banditů natočila desetidílný seriál nazvaný Trasa smrti.

VIDEO: Ke střelbě došlo v nedávné době také v nemocnici v New Yorku:

Video  Střelba v New Yorku: Policie zasahuje v nemocnici v Bronxu.  - Reuters
Video se připravuje ...

mart33 ( 1. srpna 2017 18:02 )

Výsledek imigrační politiky. Putin nechává imigrovat do Ruska tisíce slimáků z různých kyrgystánů a pod. Ten výbuch v metru byla taky jejich práce. http://www.kp.ru/best/spb/terakt_v_metro_peterburga/

gabreta ( 1. srpna 2017 17:48 )

Vida, jak Rusáci umí řešit problémy s umouněncema. Pic, pic žádný přemlouvání a zatýkání!!

Zobrazit celou diskusi