Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marek Černoch končí ve Sněmovně: Kandidovat nebudu, vracím se k letadlům

Autor: Václav Lang - 
12. července 2017
05:50

Poslanec hnutí Úsvit Marek Černoch nebude tentokrát kandidovat do Sněmovny. Jak řekl pro Blesk.cz, rozhodl se na čas politiku opustit a věnovat se zase své původní profesi, kterou je létání. Do politiky se chce ale vrátit.

„Rozhodl jsem se, že už kandidovat nebudu. Jednoho dne se do politiky vrátím, ale ne teď,“ uvedl.  

Do svých řad jej prý lanařilo šest jiných stran, ani s jednou si však příliš nesedl. „Buď se to nepotkávalo s mými názory – a já prostě nejsem ovečka, která bude dělat věci tak, jak někdo chce – a na druhé straně to byli lidé, kteří měli kampaň postavenou tak, že už ze zkušeností vím, že to nedopadne dobře,“ vysvětlil. 

VIDEO: Podívejte se na celý rozhovor s Markem Černochem

Své rozhodnutí opustit hnutí Úsvit, za který byl zvolen a jehož poslancům dosud předsedá, oznámil před měsícem. Vadilo mu, že vedení v čele s Miroslavem Lidinským podporovalo spojování s extremistickou Národní demokracií Adama B. Bartoše. 

Černoch se prý snažil vrátit Úsvit „na koleje“, ale nepovedlo se. „Nedařilo se to, byli jsme blokováni v rámci vedení Úsvitu, aby se svolal sněm, aby měli lidé možnost se vyjádřit, s kým chtějí jít do voleb, jaké budou priority... V té chvíli už nebyla jiná možnost než odejít, protože člověk si ušpiní jméno jenom jednou a v této chvíli to stejně nemělo smysl, protože Úsvit jako takový...jestli je cílem ho utlumit a zamáznout, tak já jsem u toho být nechtěl,“ řekl.

Konkrétně nesdělil, jakou profesi v letectví by chtěl zastávat. K pilotování se prý vzhledem k věku už nejspíš nevrátí, ale nabízejí se různé manažerské pozice. 

Černoch nicméně počítá s tím, že se jednou do vysoké politiky vrátí. „Za čtyři roky, za dva roky...Těch voleb teď bude několik. Politika je z mého pohledu práce pro lidi. Ve chvíli, kdy se do toho dáte, tak máte nějakou vizi, jdete za ní a já sám mám děti a nechci, aby se tady jednoho dne musely bát. Chci, aby měly práci, abychom jako stát fungovali ekonomicky efektivně, a to se prostě nedá jen tak opustit, odejít z toho a říct ze dne na den: Mě už to nezajímá,“ uzavřel. 

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
blajda ( 12. července 2017 09:29 )

to se dalo čekat, zas tak blbej není, aby nevěděl,že už nemá šanci se tam dostat, on a to jeho mini stádo je nevolitelný.

moiaza ( 12. července 2017 09:02 )

 Vždyť je to takový druhý Mareček Bendů. V životě nic neokázl, všchno rozvrtal ještě machruje. Škoda, já bych ho volil. Tak krásně by mezi to stádo zapadnul.

dietr ( 12. července 2017 08:53 )

Další politik, co zhnusil občanům volby.

kuromrd ( 12. července 2017 08:32 )

 to je ten co ukrad Okamurovi stranu, je jasný že to muselo špatně dopadnout

sovca ( 12. července 2017 06:54 )

Loď se potápí? Tak jen ať jde,stejně byl ve sněmovně k ničemu,pro lidi neudělal nic,stejně jako Ti druzí. Ať jdou všichni do pryč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa