Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Okamura si půjčil na volby 18 milionů a ručí svým majetkem. Sporťák ale nedá

Autor: Václav Lang - 
14. února 2017
15:10

Poslanci Tomio Okamura a Radim Fiala si pro své hnutí SPD půjčili na volby 18 milionů korun. Bance na ně ručí vlastním majetkem. Okamura, který v minulosti projevil svou zálibu v luxusních autech, prozradil, že jeho proslulý Aston Martin za 4,2 milionu korun ale ve hře není. Už se ho totiž zbavil.

Okamura vstoupil před čtyřmi lety do Sněmovny jako lídr hnutí Úsvit přímé demokracie, letos se bude snažit do lavic dolní komory probojovat z pozice šéfa hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

K tomu má hnutí dopomoci 18 milionů korun, které si Okamura s Fialou půjčili. „Tento úvěr bude základem pro financování volební kampaně ve volbách do Poslanecké sněmovny. Na žádost banky ručí bance za úvěr osobně svým majetkem předseda hnutí Tomio Okamura a místopředseda hnutí Radim Fiala,“ informovalo hnutí ve svém prohlášení.

O majetek se ale poslanec a podnikatel Okamura nebojí. „Za úvěr se ručí státním příspěvkem za krajské volby – ten je právě ve výši 18 milionů korun. Jen v případě, že by stát dle zákona neplatil, tak je osobní ručení,“ upřesnil pro Blesk.cz.

Na dotaz, zda se nebojí, že by mohl přijít o svůj sporťák Aston Martin, odpověděl, že jej už před třemi lety vyměnil za Škodu Superb. „Již několik let jezdím škodovkou a jsem s ní maximálně spokojený. Je česká, má velký kufr na mnoho zavazadel, můžu převážet hodně lidí,“ vysvětlil.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Okamura má drahé vozy rád, jeden před pěti lety „rozstřelil“ na D1:

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
tgbg ( 15. února 2017 10:10 )

Oka můra je Japonec, který se nemá v Česku co pohledávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa