Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zmínka o bombě donutila přistát letadlo v Německu. Na palubě bylo 151 lidí

Autor: mah, ČTK - 
11. června 2017
09:00

Letadlo společnosti EasyJet v sobotu večer nouzově přistálo v Kolíně nad Rýnem na západě Německa. Lidem, kteří cestovali ze slovinské Lublaně do Londýna, se nezdála konverzace tří pasažérů. Ti se měli podezřele bavit o terorismu, navíc s sebou měli podezřelé zavazadlo. Letadlo proto mimořádně přistálo v Kolíně nad Rýnem. Německá policie tři podezřelé pasažéry zatkla a jejich zavazadlo odpálila.

Pilot se rozhodl s letadlem neplánovaně přistát v Kolíně nad Rýnem poté, co cestující informovali palubní personál, že „několik lidí diskutovalo o záležitostech týkajících se terorismu“, řekl mluvčí regionální policie agentuře AFP. List Bild s odvoláním na mluvčího německé federální policie napsal, že se podezřelí muži bavili o „bombě“ a „výbušninách“.

Letoun Airbus 319 přistál v Kolíně nad Rýnem kolem 18. hodiny českého času. Federální policie evakuovala skluzavkami z letadla 151 pasažérů a stroj prohledala. Odpálila také na izolovaném místě ruksak, který patřil jednomu z podezřelých. Agentura AP později uvedla, že policisté neobjevili žádné stopy výbušnin.

Na letišti byla mezi 19. a 22. hodinou přerušena letecká doprava a deset letů směřujících do Kolína nad Rýnem v tomto časovém intervalu bylo odkloněno. Dvacítka odletů byla odložena.

Mluvčí kolínské policie Christoph Gilles řekl agentuře AP, že policisté zadrželi tři občany Velké Británie ve věku 31, 38 a 48 let. Jména zadržených zatím nejsou známá.

Gilles pro AP také uvedl, že zbytek cestujících odletí do Londýna během neděle. Několik z nich muselo být ošetřeno s lehkými zraněními poté, co letadlo opustili po nouzových skluzavkách.

O teroristických hrozbách pro Česko i dalších věcech jsme mluvili s ministrem obrany Martinem Stropnickým:

prycsnima ( 11. června 2017 11:42 )

 V EU běžná událost.Se divim,že se o tom vůbec píše.

Zobrazit celou diskusi