Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Magor, opilec a rváč“: Známí popsali řidiče, který zabíjel v Londýně

Autor: nka - 
20. června 2017
10:51

Jako nezaměstnaného vzteklouna, který se rád napije a dělá problémy, popisují známí Velšana Darrena Osbornea (47). Ten v noci na pondělí s vypůjčenou dodávkou najel do skupiny muslimů a minimálně jednoho člověka zabil. Den před útokem přitom v hospodě nadával na muslimy a tak se opil, že ho museli vyvést.

Problémový, vztekloun, magor – takovými výrazy častují Osbornea jeho známí z velšského Cardiffu, kde s rodinou žil, i anglického Weston-super-Mare, kde vyrůstal. „Je to křikloun, vždycky řve na manželku a děti. Nám nikdy nedělal problémy, ale často jsme slyšeli, jak křičí, i z druhé strany ulice,“ popsala sousedka serveru Telegraph.

Video: Rozzuřený dav se na Osbornea po útoku vrhl a téměř ho zlynčoval

Den před incidentem přitom Osbornea vyhodili z hospody, protože se zpil pod obraz. „Vyrazili ho, protože byl úplně namol. Nadával na muslimy a vyhrožoval, že něco provede,“ řekl webu Daily Mail jeden ze štamgastů lokálu. „Je halasný a agresivní. Každého, kdo s ním nesouhlasí, se vždycky snaží překřičet,“ popsal další.

V současnosti nezaměstnaný mechanik platil za výbušného už v mládí. Známí ho popisují jako „magora“, který se rád rval. „K popisu Darrena bych nejspíš použila slova „šílenej magor“. Je hrozný. Myslím, že toho prostě moc vypil a utrhl se ze řetězu,“ řekla žena z městečka, kde vyrůstal. „Provokoval a dělal potíže. Rád popichoval ostatní, aby se s ním poprali. Byl nevyzpytatelný. Někdy přišel do hospody, sedl si, dal si pití a byl v pohodě. Pak se najednou z ničeho nic začal prát,“ potvrzuje její slova místní servírka.  

Video  „Lidé křičeli a řvali.“ V Londýně najela dodávka do muslimů  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Skutečně z kopce to pak s Osbornem začalo jít před několika měsíci. Tehdy se s ním rozešla jeho partnerka Sarah Andrewsová (42), s níž vychovával čtyři děti. „Má psychické problémy, bere léky. Teď je zrovna nezaměstnaný,“ řekla útočníkova matka Christine, která je ze synova činu „ve strašném šoku“. „Tohle není nějaká bankovní loupež, je to zvěrstvo. V tuto chvíli se s tím nejsem schopna vyrovnat, prostě nemůžu,“ řekla. „V srdci jsem se všemi, které útok zasáhl,“ dodala.

Jak matka, tak sestra Nicola (50) se přitom shodují v tom, že Osborne nikdy nedával najevo nenávist k muslimům nebo zájem o teroristické útoky. „Mrzí mě, že můj bratr měl takové problémy, že ho to dovedlo až do tohohle průšvihu,“ řekla Nicola.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi